Müzikonair Kürtçe TV ve Radyo Açıldı!.. | Müzikonair
RadyoYerel

Kürtçe TV ve Radyo Açıldı!..

OHAL’in kaldırılmasıyla birlikte ilk Kürtçe TV ve radyo açıldı. Gazeteci Ferhat Mehmetoğlu tarafından kurulan TV ve radyonun ismi Amed Radyo-Tv oldu.

OHAL sürecinde çok sayıda Kürtçe radyo ve televizyonun kapanmasının ardından yerlerine yenileri açılmamıştı. Ancak geçen hafta OHAL’ in kaldırılmasıyla açılan kanal, hem televizyon, hem radyo olarak yayın hayatına başladı.

Amerika’nın Sesi’nden Mahmut Bozarslan’a konuşan  Ferhat Mehmetoğlu, “Yerel bir Radyo-TV’yiz. Bölgeye bu dar zamanda, radyo-TV’lerin baskı gördüğü zamanlarda, az da olsa kültür sanat alanında halkımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Şartlar zor tabi ki. Teknoloji bu kadar gelişmişken yerel kanallar ne kadar ilgi görebilir? Bu şartlarda halkımıza hizmet etmeyi ve adım adım ilerlemeyi amaçlıyoruz. Bölgemizde radyo televizyonculuğun nelere maruz kaldığını biliyoruz. Bu bir misyondur. Türkiye’de ilk defa bu isimle tescil görmüş bir radyo-TV, o yüzden kendi misyonunu yerine getirmek zorunda. Kültür sanatla hizmet etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu