Müzikonair 2015 Yılında Radyolarda En Çok Yayınlanan Şarkılar | Müzikonair
RadyoUlusal

2015 Yılında Radyolarda En Çok Yayınlanan Şarkılar

HaftaSonu Dergisi köşe yazarı Arzu Çağlan, köşesinde 2015 yılında radyolarda en çok çalan şarkıların listesini yayınladı.

Öncelikle o listeyi yayınlayalım. Sonrasında Arzu Çağlan’ın köşe yazısını sizlerle paylaşıyoruz :

2015_Radyo TOP 40-1

2015’İN ŞARKISI GÜM GÜM

İşte Arzu’nun İnleyen Nağmeleri köşesinde, en eğlenceli, en heyecanlı haberi yapma zamanı geldi sevgili okurlar; 2015 yılının müzikal karnelerini dağıtıyorum. Müzik dünyamızda titiz ve düzenli bir ölçümle, sadece Türkiye değil, yurtdışındaki Türkiyeli müzik yayınlarını takip eden TELİFMETRE, bu yılın raporlarını yine sadece bana ulaştırdı.

Sanatçı bazında radyolarda çalınan tüm eserleri kategorisinde, yılın Ocak-Haziran döneminin kraliçesi Sıla oldu. Murat Dalkılıç ve Bengü’de, 2014 yılından getirdikleri hitlerle onu yakın takibe aldılar. Ancak yılın ikinci yarısına geldiğimizde, Temmuz-Aralık döneminde Demet Akalın, tahta oturdu. Yeni çıkardığı albümden aynı anda bir çok şarkısı dönmeye başlayınca, zirve onun oldu. Dalkılıç ve Bengü, yılın geri kalan bölümünde çok ses getirecek şeyler yapamadıkları için alt sıralara düştüler. Ceceli, yeni albümü ile iyi bir başarı elde ederken, Gülşen ise yılın her iki dilimine yayılmış başarısıyla, organik bir zafer elde etti! Mabel Matiz ise son yılların maraton koşucusu oldu. Zira, hem alternatif bir müzik yapıp, hem de diğer popçulara nazaran daha az sayıda şarkısı dönmesine rağmen, Gök Nerede’nin tüm şarkıları o kadar sevildi ki, 7.sıraya oturuverdi. Bu yüzden Mabel’e kocaman bir alkış. İrem Derici, ise 2014 yılındaki yükselişini sürdürememiş, acil B planına geçmeli!

SERDAR ORTAÇ, İREM DERİCİ VE GÖKHAN ÖZEN YILIN KAYBEDENLERİ!

Gelelim eser bazındaki listeye! Radyo ve müzik kanallarından gelen TELİFMETRE verileri içinde, en çok çalınan şarkı olarak hazırlanan listede ise yılın şarkısı olarak, karşımıza Güm Güm’ü çıktı. Buradan çıkan sonuç ise şu; mankenden şarkıcı olur, bir de dünya trendlerini takip etmek artık şart. Akdeniz temasından millet sıkılmış, bir çok tarzın bir arada kullanıldığı sürprizli melodileri kovalamak lazım. 2015 yılında Sıla, Gökhan Türkmen, Gökhan Tepe, Göksel, Ferhat Göçer gibi isimler de hit çıkarma ustası olduklarını bir kez daha kanıtlamışlar. Volga Tamöz ve Berksan’la yaptığı işlerle ancak listeye giren Hande Yener’de artık acil ve özgün! bir albüm yapmalı! Diğer iki Gökhan’ın başarısının aksine Gökhan Özen yılın kaybedenlerinden olmuş. Hiç bir listede göremediğimiz Serdar Ortaç ise maalesef yılı en kötü kapatan isim.

HAFTA SONU DERGİSİ – ARZU ÇAĞLAN

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu