Müzikonair 2021 Yılında Müzik Şirketleri, Yayın Hakları Satın Almak İçin 5 Milyar Dolar Harcadı | Müzikonair
MüzikMüzik Haber

2021 Yılında Müzik Şirketleri, Yayın Hakları Satın Almak İçin 5 Milyar Dolar Harcadı

2021 yılının yayınlanan verilerine göre şirketler müzik haklarını satın almak için en az 5 milyar dolar harcadı. Bu durum '2022 yılında daha fazlası olabilir mi?' sorusunu akıllara getirdi. 

2021 yılının yayınlanan verilerine göre şirketler müzik haklarını satın almak için en az 5 milyar dolar harcadı. Bu durum ‘2022 yılında daha fazlası olabilir mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

MBW’in yayınladığı verilere göre 2021 yılında 60’tan fazla şirket yaptıkları büyük anlaşmalarla müzik hakları satın almalarına karşılık en az 5 milyar dolar harcadı. Bu harcamanın yarısı doğrudan sanatçılar ve şarkılarının haklarından oluşuyor. Diğer yarısı da satın alınan müzik şirketlerine ait. Warner Music’in 300 Entertainment’i 400 milyon dolara satın alması gibi.

Sadece Aralık ayında sanatçı, şarkılar ve katalog satışları için 720 milyon dolarlık anlaşmalar yapıldı. Zaten Aralık ayı hesabının çoğunluğu Sony Music’in Bruce Springsteen’in müzik hakları için 500 milyon dolar ödemesine dayanıyor.

2022’de daha büyük anlaşmalar ortaya çıkabilir mi? Bu devasa harcamaları aşabilmek mümkün mü? Bunun olması için ihtimaller var.

3 Ocak’ta Warner Music Group’un David Bowie’nin müzik haklarını 250 milyon dolar karşılığında satın alması gündem olmuştu. Ayrıca geçen hafta John Legend’ın yayın haklarını BMG ve KKR’ye sattığı ortaya çıktı. Ödenen ücret ise gizli tutuluyor. Tüm bu istatistikler, 2022 yılında müzik sektöründe daha büyük harcamalar yapılacağının bir göstergesi olarak görülüyor.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu