Site icon Müzikonair

Burhan Kulle ‘Electric’ (CD Baby)

Adı “Electric”, ama 1987 yılında çıkan en güzel kapaklı The Cult albümü değil.

Bu kez su katılmamış bir solo albümle karşı karşıyayız. Basını davulunu -ana çalgısı- gitarını kendi çalmış, özgün bestelerini kendi kaydetmiş, yapımcılığı da üstlenmiş Burhan Kulle, ilk çalışmasında.

Tevellüt 1977, İstanbullu, ama rock müzik meraklıları için yeni bir isim değil; ne Kargo’su kalmış, ne Teoman’ı, Ogün Sanlısoy’u.

Hepsine emeği geçmiş, arkada paşa paşa sololar atmış.

Bu albüm gitara başladığı 1990 yılından beri hayallerini süslermiş. O günlerden beri beste biriktirmiş, zamanla çalarak pişirmiş; son iki yılında da vücuda getirmiş. Parçalar yılların tecrübesiyle çok kısa sürelerde çalınmış; neredeyse hücum kayıt tazeliğinde, sekiz parçadan -ve 29 dakikadan- ibaret bir iş çıkmış. Örneğin “Go-ing With River” adlı parçayı ilk kez baba ocağında besteleyip, ev ortamında ailesine çalarak tecrübe etmiş.

Sayısız power guitar player’ın etkisi gözlemleniyor Burhan’da; Vinnie Moore, Blues Saraceno, Joe Satriani, Richie Kot-zen bunların başında sayılabilir. Bu genç gitarcı tüm hissiyatını melodilere yüklemiş, yaşama sevincini dirençle buluşturmuş, aralarına müziğin gizemi ve kuvvetli bir ses örgüsünü eklemiş.

Kaynak : İstanbul Times

Exit mobile version