Müzikonair Cihan Tükel: Bu İş Uğrana Havaalanlarında Çok Uyuduk | Müzikonair
RöportajlarSanatçı Röportajı

Cihan Tükel: Bu İş Uğrana Havaalanlarında Çok Uyuduk

Müzik camiasında çok zor bir mesleği icra eden ve belki de birçok sanatçının kariyerinde önemli bir yere sahip olan menajerlerin, kolay gibi görünen ancak çok yoğun bir şekilde yürüttükleri bu meslek hakkında tüm merak edilenleri Müzikonair olarak, ünlü menajer Cihan Tükel ile konuştuk.

Mesleğinin avantajlarını ve dezavantajlarını Müzikonair’a anlatan Cihan Tükel’le; hangi sanatçılarla çalıştıklarını ve bu sanatçılara hangi alanlarda hizmet verdiklerini konuştuğumuz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba Cihan Bey öncelikle Müzikonair’a hoş geldiniz. Sizi tanımayanlara kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Cihan Tükel kimdir?

Merhabalar. Ben 4 Ocak 1987 yılında İzmir Göztepe’de doğdum. Celal Bayar Üniversitesi Spor Yüksekokulu Futbol Teknik Direktörlük mezunuyum.

Menajerliğe ne zaman başladınız?

Menajerlikten önce 2006 yılında organizasyonlar yaparak başladım. Birçok sanatçı, DJ ve celebrity ile organizasyonlar yaptım.

 Menajerlik sürecinde kimlerle çalıştınız ve şu an kimlerle çalışıyorsunuz?

Birçok sanatçı ile çalışıyoruz. Simge, Oğuzhan Koç, Ayşegül Aldinç, Burak Kut, İzel, Ziynet Sali, Nükhet Duru… Booking Office olarak da çalışmalarımız oluyor; Ziynet Sali ve Nükhet Duru’nun belirli bir iş karşılığında konser satışlarını yapıyoruz.

‘Çoğunlukla Popüler İsimlerle Çalışıyoruz’

“No Name” isimlerle çalışıyor musunuz? Birlikte çalışacağınız sanatçıları hangi kriterlere göre belirliyorsunuz?

No name sanatçılarla da çalışma fırsatımız oluyor. Bazen markalar erken yılbaşı organizasyonlarda talep edebiliyorlar, biz de taleplerine karşılık veriyoruz. Ama çoğunlukla popüler isimler ile çalışıyoruz.

 Menajer veya şirket olarak sanatçılar için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Biz aslında konser ve organizasyon firmasıyız. Markalarla birlikte aldığımız ortak kararlar doğrultusunda sanatçıların konser tarafındaki işleri ile daha fazla ilgileniyoruz.

‘Çalışırken Daha Çok Eğlenebileceğim Kişilerle İşlere Gidiyorum’

Menajerlik mesleğinin dezavantajları ve avantajları illaki vardır. Bize mesleğinizin kötü veya güzel yanlarından bahseder misiniz?

Her işin zorlukları var tabi ki J Ama işimi çok severek yaptığım için bana zor gelmiyor:) Hatta keyifli hale getiriyorum. Çalışırken daha çok eğlenebileceğim kişilerle işlere gidiyorum.

 Sanatçıların sahne alacağı mekanlarla sorunlar yaşıyor musunuz? Yaşıyorsanız ne gibi çözüm önerileri geliştiriyorsunuz?

Sorun yaşamıyoruz. Tüm ekibimiz sanatçının sahne alacağı mekanın uygun olup olmadığına önceden gidip bakıyoruz. Uygunsa; güvenlik önlemleri, sahne ölçüleri ve genel prosedürleri yerine getiren yerleri tercih ediyoruz. Sanatçı sahneye çıkmadan tüm konforu sağlanmış oluyor. Kısaca, sanatçı tarafının çok düşüneceği bir şey bırakmıyoruz.

 Diyelim sizinle çalışmak isteyen müzisyenler sizinle nasıl iletişime geçiyor veya geçmesi gerekiyor?

Genelde, referans, sosyal medya ve mail üzerinden geçiyorlar. Artık ulaşılmak kolay, internet sitemiz veya sosyal medya hesaplarımızdan direk ulaşabiliyorlar.

‘Bu İş Uğruna Havaalanlarında Çok Uyuduk’

Menajerlik şirketi olarak ne kadarlık bir ekiple çalışıyorsunuz?

Bizim şirketimiz Eventpartners Şirket kurucu ortakları ben ve Fatih Çoban. Fatih’le birlikte ikimiz haricinde sabit 2 kişi yer alıyor ekipte. Bazı büyük organizasyonlarda ekip sayımız 20 – 30 kişilere çıkabiliyor. İşin büyüklüğü ile ilgili Part-Time çalıştığımız çalışma arkadaşlarımız mevcut.

 Son olarak neler eklemek istersiniz?

Son olarak Müzikonair’i tebrik ediyorum ve sizleri severek takip ediyorum. Genç arkadaşlarıma tavsiyem şudur; hayallerinin peşinden gitsinler, sevdikleri işleri yapsınlar, kendilerini bu arada çok geliştirsinler ve en önemlisi çok çalışsınlar. Bu iş uğruna havaalanlarında çok uyuduk… Keyifli gözüktüğü kadar bir o kadarda zor bir meslek. O yüzden çok çalışmak, çok okumak ve yenilikleri takip etmek gerekiyor. Dünya dijital çağa girdi. NFT’ler, oyun içinde “Metaverse” dünyasında sanal konserler veriliyor. Tabii ki hiçbir zaman fiziki konserin yerini tutmayacak ama yeni dijital dünyada insanları bir yalnızlaştırma durumu mevcut. Ancak o eskisi gibi büyük festivaller ve özlediğimiz o rock festivallerin tekrar başlayacağından benim hiç şüphem yok.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu