Müzikonair Erhan Durmaz | Müzikonair
Radyocu RöportajlarıRöportajlar

Erhan Durmaz

erhan-durmaz-muzikonair

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nin radyo kanalı olan Üniversite FM’de program sunan Erhan Durmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportajı aşağıdan okuyabilirsiniz!..

İŞTE O RÖPORTAJ!..

Kendinizden bahseder misiniz?

Yazmayı, okumayı, şiiri seven, kulağa hoş gelen her türlü müziği dinleyen bir radyocu; sırtında içine evin yarısını sığdırdığı çantasıyla dünyayı dolaşarak fotoğraflamak isteyen amatör bir fotoğrafçı…

“Erhan Durmaz’la Tükenmez Kalem” programının içeriğini bizimle paylaşır mısın?

Program 4 yıldır devam ediyor. Önceleri kültür-sanat programı tadında başladı zamanla şiir-edebiyat programına döndü. Çok güzel bir dinleyici kitlemiz var ve programda sohbet ağırlıklı konuşmaları çok sevdiler. Karşınızda tanımadığınız bir topluluk var ve sizinle dertlerini paylaşıyorlar. Biz de ekip olarak programa mektuplar almaya başladık. Bu süreçte tanıyan tanımayan birçok dinleyici sesimin şiire yakışacağını söyleyerek şiir okumamı istediler. Böylelikle program şiir okuduğumuz, hikâye paylaştığımız ve dinleyicilerin belirlediği konular üzerinden sohbetler gerçekleştirdiğimiz bir programa dönüştü.

Sizce ne tür radyo programları dinleyenlerin ilgisini çekiyor?

İnsanlar müziğe artık istediği anda istediği yerden kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Radyo sadece bir müzik kutusu değil yüzlerce kanal ve bir o kadar da program var bu anlamda radyo farklı ve eğlenceli bir mecra. Sosyal medyanın da etkisiyle insanlar daha az konuşur, dertleşir oldu. Radyo da burada devreye giriyor. İnsanlar programa gönderdikleri mesajlarla hem dertleşiyor hem de söylemek istediklerini söyleyip rahatlıyorlar. Bu nedenle katılım sağlayabilecekleri programlar dinleyicinin daha çok dikkatini çekiyor.

Üniversite Fm ile tanışmanız nasıl gerçekleşti?

Üniversitede okuduğum dönemde fotoğrafa, belgesele ve kurgu programlarına olan ilgimden dolayı Üniversitemizin televizyon kanalında gönüllü olarak çalışmaya başladım. Bu arada radyo aklımdaydı iş yoğunluğundan dolayı bir türlü gidip başvurmak nasip olmamıştı. Televizyonda haftalık sinema programı sunuyordum. Program bitince değerli bir hocam aradı ve radyo ekibine dâhil olmamı rica etti. Böylelikle Üniversite FM serüvenim başlamış oldu.

Üniversite Fm’de olmak size ne hissettiriyor?

Her yıl genç radyocu adayları ekibimize dâhil oluyor. Bu da bizim dinamik bir kadroyla yol almamızı sağlıyor. Bir aile gibiyiz. Güzel insanlarla ahenk içinde çalışan bir ekibiz. İlk radyo deneyim olmasından dolayı Üniversite FM benim için ayrı bir öneme sahip. Hem program yapıyor hem de bu alanda ki deneyimlerimizi genç arkadaşlarla paylaşıyoruz.

Mikrofonun başına geçtiğin ilk günü bize anlatır mısın?

Televizyon deneyiminin getirdiği bir rahatlık vardı o yüzden kısa bir eğitim sürecinden geçerek canlı yayına hazırlandım. Boş bir odada kendi kendine konuşma fikri çılgında geliyor insana. Odaya girdiğimde heyecanımın arttığını fark ettim. İlk anonsumu yaparak yayın odasında dışarı çıktığımda radyodakilerin neden konuşmadın sorusuyla karşılaştım. Heyecandan mikrofonu açmayı unutmuşum (:Hala aday arkadaşlarla konuşurken bunu tebessümle anlatırım.

Takip ettiğiniz radyo programı var mı?

Aslında sabit bir program takip ettiğim söylenemez. Radyoda program, fotoğraf çalışmaları ve televizyon programları için sık sık şehir dışına çıkmam gerekebiliyor. Bu yüzden fırsat buldukça birçok radyoyu ve radyo programcısını takip etmeye çalışıyorum.

Radyocuların son dönemde en büyük problemi sizce nedir?

Şimdi yılların radyocusu gibi konuşmak olmaz ben de yolun başındayım (: Biz genellikle bu işe yeni adım atan genç arkadaşlarla çalışıyoruz. Bizim onlarda gördüğümüz çok çabuk pes ediyor olmaları. Gündemi takip etmiyor, okumayı sevmiyor, spor deyince maalesef sadece futbol konuşuyoruz. Bir radyocunun her konuda konuşabilecek durumda olması ve kendini geliştirmesi gerekir. Bu iş biraz da gönül işi. Radyo her an her saniye bir şeyler öğrendiğin ve öğrenmen gereken bir mecra. Sadece program sunmak değil günlük yaşamın her anında beslenmek de mesleğin içinde. İki saat veya üç saat program yaptıktan sonra da radyoculuk devam ediyor.

Son olarak MüzikOnair hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Böyle sitelere ihtiyaç var. Sitenizi inceledim ve sıkı bir takipçisi de oldum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sizinle röportaj yapıyor olmak da ayrı bir keyif.

Röportaj : Ahmet Bayram Yandım | MüzikOnair

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu