Site icon Müzikonair

Kınay Production’dan O İddialara Cevap: ‘Dava Sürecine Gireceğiz’

Kınay Production ile ilgili MüzikOnAir’in gündeme taşıdığı borç iddiaları üzerine Kınay Production’dan açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde ünlü yönetmen İlker Özkap’ın kendisine olan borçların ödenmediği ve ayrıca İrem Derlen ft. Gürkan Kömürcü – Kaç Kez ve Yunus Sait Açık- 100 Yıl Sonra şarkısının klibinden 3000 tl’lik borcu olduğu gündemde bomba etkisi yaratmıştı.

Olayla ilgili borçlu olduğu ileri sürülen Kınay Production’dan açıklama yapıldı. Murat Kınay, sahibi olduğu Kınay Production ile ilgili, ‘Anlaşmanın şartlarına uyulmadığı ve hak ediş bedeli olmadığı düşünülerek Kınay Production tarafından ödenmemiştir.’ açıklamasının yanı sıra yapılan suçlamalar için dava açacağını belirtti.

İşte o açıklama;

Kınay Production sanatçılarımızdan İrem Derlen ft. Gürkan Kömürcü’nün (KAÇ KEZ) ve Yunus Sait Açık’ın (YÜZYIL SONRA) isimli şarkısına İlker Özkap ile çekilmesi için anlaşılan klip çalışması gereken anlaşma şartlarına uygun şekilde teslim edilmediği için bahsi geçen ödemenin hak ediş bedeli olmadığı düşünülerek Kınay Production tarafından ödenmemiştir.

İlker Özkap’ın çekmiş olduğu Soner Turan isimli sanatçımızın (KİME KALDI AŞK) şarkısının çekilen klibi kurgu ve montajı bitmiş halde teslim ettiği için anlaşılan miktarın tamamı kendisine ödenmiştir.

İlker Özkap ile ilk görüşmede iş teslimi sonrasında ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Klip için kurulan WhatsApp gruplarında hiçbir işin teslim edilmemesi ayrıca çekilen görüntülerin bahsi geçen sanatçılar tarafından tatmin olunmadan beğenilmesi işin sonuçlanmadan tarafımıza verilmemesi yazılı kanıtlarda mevcuttur.

WhatsApp konuşmalarında görüldüğü üzere; işe gereken önemin verilmediği en önemlisi (Sanatçıları zor durumda bırakarak teslim tarihi belirtildiği halde işi yarım bıraktığı mesajlarda görülmektedir.) Bu kanıtlar ise bahsi geçen ‘’İlker Özkap’’ kişisine Kınay Production tarafından manevi hak tazminatı ile alakalı dava açma hakkını vermiştir.

Kınay Production sanatçılarını zor durumda bırakma, iş etik kurallarına uymadan sadece kendi maddi menfaatini düşünerek işin gerekliliğini yerine getirmemesinden dolayı dava sürecine girileceği, kamuoyuna tarafımızdan duyurulur.

Murat Kınay | Kınay Production

Exit mobile version