Site icon Müzikonair

Latif Doğan: ‘Karantinada Sarma Sarmayı Öğrendim’

Karantina günlerinin çoğunu mutfakta geçirdiğini söyleyen Latif Doğan, ‘Sarma sarmayı ve içli köfte yapmayı bile öğrendim’ dedi.

Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Latif Doğan geçtiğimiz akşam Cüneyt Diktaş’ın sunduğu Müzik Onair Instagram canlı yayınının konuğu oldu. Doğum gününde Müzik Onair aracılığıyla hayranlarıyla buluşan usta sanatçı, 29 yaşında babasını kaybettiğini belirtti. Babasının sevdiği türküyü seslendiren Doğan, gözyaşlarına hakim olamadı.

13 şarkılık yeni albümü ‘Senin Adın Aşk’ ile ilgili de konuşan Doğan, albümle ilgili çok iyi geri dönüşler aldığını söyledi ve şöyle devam etti; ”7-8 yıldır albüm yapmıyordum. Albüm artık azınlıkta. Biz de artık single çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Sonrasında hepsini bir CD içerisinde toplamayı planlıyoruz.”

‘Bana Küstüm Abi Diyorlar’

Halk artık beni ‘Küstüm abi’ olarak tanıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. İbrahim Tatlıses ‘Ayağında Kundura’ ile hatırlanıyor. Benim için de ‘Küstüm’ öyle. Ara sıra beni Nihat Doğan ile karşılaştırıyorlar. Gülüyorum. Küstüm Show’un reytingleri çok iyiydi. Türkiye reyting listelerinin ilk 5’inde yer alıyordu. Televizyon programına ayrı bir keyfi var. Dünya genelinde olan bir halk konseri gibi.

‘Mutfaktan Çıkmıyorum’

Mutfaktan çıkmıyorum. Mutfakla televizyona arası 10 metre. Oradan oraya geçiyorum. Bizim Adıyaman’da kara fırın kültürü var. Yemeklerimize hanımlar çok karışmaz. Sarma sarmayı ve içli köfte yapmayı öğrendim. Mutfaktan çok keyif alıyorum.

‘Yöresel Sanatçılar Beni Etkiler’

Eskiden Latif Doğan yöreselleri çok dinlerdim. İbrahim Tatlıses ve Mustafa Keser’i çok dinlerdim. Şimdi de çok keyif alıyorum. Yöresel sanatçılar beni etkiler. Bir Kahtalı Mıçı olmazsa olmazımdır. Küstüm Show ile yöresel sanatçıların tanınmasına ve albüm yapmasına vesile olduk. Ahlak ve saygı her meslekte çok önemlidir.

Exit mobile version