Müzikonair Müzik Sektörünün Sorunlarının Çözümüne AKP ve MHP’den Red Geldi | Müzikonair
MüzikMüzik Haber

Müzik Sektörünün Sorunlarının Çözümüne AKP ve MHP’den Red Geldi

"Müzik sektörünün sorunları ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler bulunması" amacıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan önerge AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, müzik sektörünün sorunlarının çözülmesi adına Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Önergede salgın döneminden en çok etkilenen sektörlerden birisi olan müzik sektörünün normalleşme döneminde getirilen saat sınırlamasının sektörü olumsuz etkilediği belirtildi. Ancak İYİ Parti TBMM Grubu, Türkkan’ın verdiği önergenin, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini duyurdu.

Önergenin Gerekçesi:

  • Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı, 1 Temmuz itibariyle hayata geçecek normalleşme kararları çerçevesinde müzik yasağı saat 24.00 olarak belirlenmiştir. Salgın sürecinin bedelini en ağır şekilde ödeyen müzik ve eğlence sektörü, normalleşme döneminde ayakta kalabilmek için destek beklerken, bahse konu yasaklar sektör çalışanlarının umutlarını ortadan kaldırmaktadır.
  • Müzik sektörü bu yasakların temel sebebinin, ‘salgını fırsat bilerek farklı yaşam tarzlarının baskılanması’ olarak görmektedir. Kamuoyunda bütün yasak ve sınırlamaların kaldırılması beklenirken, müzik yasağının 24.00 olarak belirlenmesi yalnızca eğlence ve müzik sektörünün sorunlarını derinleştirmekle kalmamakta, aynı zamanda iktidarın kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumu dönüştürücü etkisinden ne denli endişe ettiğini açıkça ortaya koymaktadır.
  • İktidarın salgın boyunca benimsemiş olduğu toplumu kutuplaştıran, paydaşlar arasında nefret duvarları ören, ayrıştıran, ötekileştiren söylem ve politikaları telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Tüm bu hususlar ışığında, müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu