Müzikonair Ustalar “Avrasya’nın Müziğinde” Aynı Sahnede!.. | Müzikonair
Etkinlikler

Ustalar “Avrasya’nın Müziğinde” Aynı Sahnede!..

“Avrasya’nın Müziği – Ustalar Aynı Sahnede” projesiyle kendi alanlarında ustalaşan dört farklı müzisyen, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde buluşuyor.

Ülkemizin önde gelen, TRT kurumunun da önemli saz üstadı kemani bestekâr Talat Er’in sahnesinde Yunanistan’ın değerli nefesi, klarnet virtüözü Stavros Pazarentsis ile Balkan müziğinin başarılı yorumcusu, bestekâr ve Buzuki Üstadı Orhan Osman ve Azerbaycan’ın değerli nefesi, balaban virtüözü Alihan Samedov yer alacak. Her sanatçının kendi eserlerinin yanı sıra dillere düşmüş pek çok şarkıyı farklı formlarda dinleyeceğiniz konserin sürprizleri de olacak. Bunlardan biri Seksenler dizisinin sevilen karakteri Susmuş’u aynı zamanda müzisyen olan Aydın Sarman.

DoReMint Music Company’nin desteklediği projenin -ilk olarak – ev sahipliğini Beylikdüzü Belediyesi üstleniyor. 17 Haziran 2017 Cumartesi saat:22.00’da başlayacak olan konser Beylikdüzü Yaşam Vadisinde ücretsiz olup, konsere tüm müzikseverler davetlidir.

SANATÇILARIMIZIN BİYOGRAFİLERİ

*Talat Er; 25 Şubat 1968’de Adana’da doğdu. İlkokulu Gaziantep’te, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamladı. Çok küçük yaşlarda, TRT’de yayınlanan Türk sanat müziği ve klasik batı müziği programlarını izlerken kemana olan ilgisi giderek arttı. 1985 Yılında girdiği bir sınavı kazanarak, Adana Belediye Konservatuarı’na başladı. 1987 yılında TRT’nin açmış olduğu yetişmiş saz sanatçısı sınavını kazanarak Ankara Radyosunda göreve başladı. TRT’ye girdikten sonra, Ferit Sıdal, Ahmet Hatipoğlu ve Yılmaz Pakalınlar gibi Hocalardan faydalanmıştır. 2000 yılında ODTÜ’de TRT Ankara Radyosu spikerlerinden Derya Kaya’nın sunumunu yaptığı ve şiirleriyle katıldığı keman resitalini gerçekleştirdi. Almanya, Danimarka, İsviçre, Kuveyt, Özbekistan, Yunanistan ve Kıbrıs ve Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen çeşitli konserlere TRT’den görevli olarak katıldı. Talât Er’in Okyanus adlı şarkısı, 2002 ve 2003 Yılında TRT ve TRT dışında da en çok istenen şarkılar arasında yer aldı, özel radyolardan yılın en sevilen şarkısı ödülü almıştır. 2012 Yılında Kadıköy Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Talat Er TSM Korosu’nun Şefliğini yapmaktadır. 2013 Yılından beri formatı kendisine ait olan, TRT Nağme’de Dilek Yüzlüer’le birlikte ‘Sazıyla Bütünleşenler’’ adlı programı canlı olarak hazırlayıp sunmaktadırlar.2014 Yılında Lions korosu Türk sanat müziği korosu Şefliğine başlamıştır. 2017 yılında dinleyiciden gelen istek üzerine kendi şarkılarını yorumladığı DoReMinT Müzik eiketiyle Her Daim Aşk adlı ilk albümünü çıkardı.

*Stavros Pazarentsis: 7 Mart 1977’de Yunanistan Naousa’da doğmuştur. Babası Triffon Pazarentsis tarafından 8 yaşında klarnet ile tanıştırılan Stavros 10 yaşına geldiğinde düğünlerde ve diğer canlı gösterilerde sahne aldı. Birçok ünlü sanatçı ile çalışan Stavros Pazarentsis kariyerindeki en üst nokta olarak ünlü yunan müzisyen Mikis Theodorakis ile Litany 2 albümündeki çalışmayı gösteriyor. Ayrıca Selanik ve Atina’da Vasilis Karras, Zafiris Melas, Eleni Vitali, Lefteris Zervas, Elena Paparizou, Pasxalis Terzis gibi büyük sanatçılarla çalışma fırsatını yakaladı.

*Alihan Samedov, 27 Nisan 1964 yılında Sumgayıt’ta dünyaya geldi. Nefesli çalgıları (balaban, klarnet, gaboy, tütek, zurna, saksafon) ve halk çalgılarını (nağara, goşa nağara, tef, garmon) büyük bir ustalıkla çalabiliyor. 1993 yılında müzik sanatını daha da geliştirmek amacıyla Türkiye’ye göçen Samedov, balabanı ile kısa sürede büyük dinleyici kitlesi kazandı. “Balaban Metodu” kitabının yazarı Alihan Samedov çeşitli ödüllere layık görüldü. Rusça’yı iyi bilen Samedov ayrıca satranç ustasıdır. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde müzik direktörlüğü, Eyüboğlu Eğitim Kurumu’nda halk dansları müzik direktörlüğü, İstanbul Kafkas Dance Company’de müzik direktörlüğü ve Samanyolu TV Azerbaycan musiki sorumluluğu görevlerini üstlenmiştir.

*Orhan Osman 1976 Almanya doğumlu. Müzikal yaşamı 13 yıl sonra döndükleri Yunanistan’da başladı. Aslen Gümilcineli olan sanatçı, Atina’da sahne hayatına adım attı. Bir dönem, Yunanistan’ın tanınmış sanatçılarına buzukisiyle eşlik etti. Amerika ve Bulgaristan’da da kısa dönem müzikal çalışmalarını sürdüren sanatçı, 1996 yılında İstanbul’a geldi. Yurtdışı konserlerini de sürdürürken 2000 yılında katıldığı bir etkinlik hayatında dönüm noktası oldu. Almanya’da “Klezmer & Greco Turkish Music / Crossroad İstanbul – New York” adı altında düzenlenen etkinliğe eğitmen olarak katılan Osman, Almanya dönüşü ilk sahne projesini hayata geçirmeye karar verdi. “Balkan Ekspress”le başladığı sahne projelerini günümüze kadar çeşitlendirdi. Türkiye’de 4 albüm çalışması bulunan sanatçı 2002 yılında ilk albümü “Devr-i Alem”i yayımladı. Sırasıyla “Gökkuşağı” , “Maziden” ve “Kolik” isimli albümleri piyasaya çıkardı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu