Site icon Müzikonair

Zeki Müren’in Saklı Şarkıları Bu Albümle Gün Yüzüne Çıkıyor

Bundan 23 yıl önce kaybettiğimiz, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından Zeki Müren’in, çoğu bugüne kadar yayınlanmamış eserlerinden oluşan “Bir Zamanlar” albümü Z Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor.

Kültür-sanat gazeteciliğinin duayenlerinden Doğan Hızlan’ın yayına hazırladığı, Z Müzik tarafından CD formatında yayınlanan ikili albümde, 32 eser yer alıyor. Albüm aynı zamanda, 6 Aralık 1931 doğumlu sanatçının 88’inci doğum gününe armağan özelliğini taşıyor. Ezberinde 3 bini aşkın şarkı bulunan klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden Zeki Müren’in bu albümünde yer alan eserlerin tamamı, mirasını bıraktığı Türk Eğitim Vakfı, Mehmetçik Vakfı ve Müzikotek’in izniyle yayınlandı. Yapımcı Nilüfer Saltık’ın 10 yıl süren uğraşıyla ortaya çıkan albüm, Doğan Hızlan tarafından yayına hazırlandı.

Doğan Hızlan, albüm kapağında yer alan yazısında, Zeki Müren için “…gelenekten beslenerek çağının yenilikçi duruş ve sanatını temsil etmesi bakımından, görsel farklılığı ve cinsiyet kurgusuyla Türk makam müziğinin kent yaşamında varlığını sürdürdüğü gazino mekânlarının ve plak sektörünün postmodern bir yıldızı olmayı başarmıştır.” diyor.

CD 1

Exit mobile version