Müzikonair 2020 Yazına Damga Vuran Şarkılarda Büyük Sürpriz! | Müzikonair
MüzikMüzik HaberÖzel

2020 Yazına Damga Vuran Şarkılarda Büyük Sürpriz!

| MÜZİK ONAIR ÖZEL HABER |

2020 yazına damga vuran hit şarkılar, geçmiş yıllara kıyasla popüler olmayan veya ismi çok duyulmayan sanatçıların en çok dinlenmesiyle dikkat çekiyor. Listedeki bir diğer önemli detay ise dinlenen müzik türünde çeşitlilik olması ve şarkıların tek bir müzik türünün tekeline girmeyişi olarak karşımıza çıkıyor.

Radyo PR çalışmasını Müzik Onair PR’ın üstlendiği “Cennetten Çiçek“, “Galaksi” ve “Nimet” şarkıları da dahil olmak üzere pek çok pop şarkı bu yazın hitleri arasına girmeyi başardı. Ayrıca pop müziğin yıldız isimleri tarafından Rap müziğin yükseldiği ve parladığı söylense de Rap sanatçıları bu yaz için hit çıkaramadı. Bu anlamda geçen yaz patlayan Rap müzik, bu yaz geçen yıla göre düşüş yaşadı. Ancak yine de Rap müzik, daha önceki yıllara göre en çok dinlenen müzik türleri arasındaki yerini korumaya devam ediyor.

İşte her yerde çalan ve dilden dile dolaşan şarkılar:

Zehra- Cennetten Çiçek

Ece Mumay- Galaksi

Didomido & Eglo G – Nimet

Ziynet Sali- Kalbim Tatilde

Oğuzhan Koç- Kendime Sardım

Ece Ronay- Şiki Şiki

Irmak Arıcı- Yağmurum Ol

İkiye On Kala- Kafamda Kentsel Dönüşümler

Velet- Salına Salına

Bu şarkılar halk arasında dilden dile dolaştı ve sevilerek dinlendi. Yukarıda sayılan şarkılar haricinde listedeki sürpriz isim ise Nevzat Soydan’ın seslendirdiği “Muratgilin Damından” türküsü oldu.

Daha çok yeni isimlerin öne çıktığını gösteren bu liste pop, trap ve rock gibi farklı müzik türlerinin aynı anda dinlendiğine de işaret ediyor. Tüm bunlar ise zaman zaman pek çok sanatçının da dile getirdiği “İyi şarkı ne olursa olsun tutar” yorumunu beraberinde getiriyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu