6 Mayıs Radyo Günü: Radyolar Kriz ile Karşı Karşıya

6 Mayıs Radyo Günü'nde CHP'li Yüksel Mansur Kılınç bir rapor hazırladı. Raporunda radyoların geçmişten günümüze ne kadar küçüldüğünü gözler önüne serdi.

Uzun yıllar boyunca radyo yayıncılığı yapan CHP’li Yüksel Mansur Kılınç, 6 Mayıs Radyo Günü’nde radyoların günümüzdeki ve geçmişteki durumunu özetleyen bir rapor hazırladı. Kılınç yazısını “Yüz Yıllık Tarihinin En Zor Günlerinde Radyo” başlığı ile paylaştı.

Radyo Sayısı 1126’dan 903’e Düştü

Mansur Kılınç, 2018 yılında RTÜK’te karasal yayın lisansı olan radyo sayısının 2021 yılında 903’e düştüğünü belirtti. “RTÜK’te başvurusu olan radyoların yarıya yakını AKP döneminde kapanmıştır. Son üç yılda ve pandemi koşullarında ise ülkemizdeki yerel-bölgesel radyoların yaklaşık üçte biri kapısına kilit vurmuştur” dedi.

Yerel – Bölgesel Radyolar Kapanma Riski ile Karşı Karşıya

Yerel-bölgesel yayınlarını sürdüren radyoların kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu belirten Kılınç, “Bu zorlukları aşmanın çabası içindeyiz. Telif ödemeleri nedeniyle birçok radyo yayın yapamayacak duruma geldi. Birçok radyo yayın hayatından çekildi. Yerel renk ve kültürümüzün en önemli ögelerinden olan yerel ve bölgesel radyolarımızın korunması için daha fazla devlet desteğine ihtiyaç var. Devlet yetkililerini, bakanlıkları, cumhurbaşkanlığını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu radyolara, radyoculara sahip çıkmaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı.

Kılınç, radyonun önemini belirtirken deprem gibi olağanüstü durumlarda haberleşmenin ve bilgi aktarımının en kesintisiz ve pratik yolu olduğunu da belirtti.

Kaynak: BirGün

Exit mobile version