Site icon Müzikonair

Apple Music ve Haritalar Entegrasyonu İle Yaklaşan Konserler Görülebilecek

Dünya devi teknoloji şirket Apple, popüler müzik platformu Apple Music ve Apple Haritalar’a gelen yeni özellikleri paylaştı. Bu özellikler kullanıcıların konserleri keşfetmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Harita özelliği ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Japonya, Avustralya ve Meksika’da kullanılabiliyor.

Apple, bu yeniliklerle Spotify gibi güçlü rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Spotify geçtiğimiz yıl, kullanıcıların yakınlarındaki konserleri gösteren bir özellik sunmuştu. Apple Music uygulamasına gelen “Set Lists” adlı özellik ise kullanıcıların favori sanatçılarının turda söyledikleri şarkılardan oluşan set listelerini keşfetmelerine ve bu şarkıları sırayla dinlemelerine olanak tanıyor. Ayrıca, şarkıların prodüksiyonu hakkında da bilgi edinmelerine imkan sağlıyor.

Bu özellikle başlangıçta Sam Smith, BLACKPINK, Peso Pluma, Kane Brown, Blink-182 ve Ed Sheeran gibi sanatçıların set listeleri bulunuyor. Apple, bu listelerin ne sıklıkla güncelleneceğini ise henüz paylaşmadı.

Haritadan Yaklaşan Konserler Görülebilecek

Apple Haritalar’daki özellik ise canlı müzik deneyimi için en iyi mekanları öne çıkararak kullanıcıların gidebilecekleri konserleri keşfetmelerini sağlıyor. Şirket, 40’tan fazla kılavuzun 10’dan fazla şehre dağıldığını belirtiyor. Bu şehirler yukarıda bahsedilen ülkelerden oluşuyor. Türkiye şu anda bu özelliğin kapsamı dışında yer alıyor.

Bu yeni özellik aynı zamanda geçtiğimiz yıl tanıtılan Shazam’ın konser keşif aracından da yararlanıyor. Bu sayede kullanıcılar, platformdaki konser bilgilerinden yararlanarak doğrudan harita üzerinden yaklaşan konserleri görebiliyor.

Exit mobile version