Site icon Müzikonair

Atalay Erol “İlkbaharın Son Şarkıları”nı Değerlendirdi

atalay erol

Müzik Onair köşe yazarlarından Atalay Erol’un “İlkbaharın Son Şarkıları” adlı yeni yazısı yayınlandı. İşte o yazı…

İLKBAHARIN SON ŞARKILARI

Tüm dünyanın alışkanlıklarını değiştiren korona virüsünün yarattığı yeni yaşam düzenine entegre olmaya çalışırken, müzik iyi ki susmuyor ve birbiri ardına üretimler gelmeye devam ediyor.
Son birkaç haftadır yüksek bir yoğunlukla beğeniye sunulan ürünler arasında kitleleri sarsacak, mevsimi egemenliği altına alacak büyük bir hit ile maalesef tanışamadık. Buna rağmen müzikalitesi yüksek, derli toplu, karizmatik şarkıların sayısı da az değil.
Yakın dönemde benim alanıma giren, hayatıma eşlik eden 6 şarkı oldu.

Zeynep Bastık & Her Mevsim Yazım

YouTube performansları ve üst üste sunduğu tekliler ile son yılların en etkili sıçramalarından birini gerçekleştirip 1. lige çıkan Zeynep Bastık, elini güçlendirmeye devam ediyor. Akılda kalıcı sözleri ve mevsimi sonuna kadar hissettiren sıcak düzenlemesi ile sınıfı kolaylıkla geçen  ‘’Her Mevsim Yazım’’, yüksek ihtimalle yakın dönemde sıklıkla duyacağımız şarkıların başında gelecek ve listeler Zeynep’i yine çok sevecek.

Sezen Aksu & Kaybedenler

Sezen Aksu’nun Demo 2’den yayımladığı son teklisi ‘’Kaybedenler’’, daha önce; Ebru Gündeş, Levent Yüksel gibi yorumculardan da dinlediğimiz başka boyutta, zamansız bir şarkı.
Bir önceki teklisi, Ben de Yoluma Giderim, listelerde hükmünü sürdürürken sunduğu bu şarkı, birkaç gün içinde Spotify &  Hot Hits Türkiye listesinde 5 numaraya yükseldi. En kaygısız ve en çabasız haliyle bile yeni jenerasyonun kabulünü kazanan Sezen Aksu, eşsiz bir örnek. Sanırım kendi kategorisi içinde bu heybetli başarıyı yakalayabilecek biri daha yok.

Kaan Boşnak & Bırakma Kendini

Türkçe alternatif müzik solistleri arasında kolayca sıyrılan ve kendi stilini oluşturan Kaan Boşnak, ‘Bırakma Kendini’ ile yine çok etkileyici ve sevilmeye açık bir pozisyonda duruyor.
Özellikle sözlerle yaratılan sihirli dünya, ilk anda avucuna alıp üst üste dinleme hissi uyandırıyor. Üretimlerindeki yüksek müzikalitenin ve istikrarın, Kaan Boşnak’ı yıllar içinde çok saygın ve özel bir konuma taşıyacağını düşünüyorum.

Soner Arıca & Kurtar Beni

Türk pop müziğinin en üretken ve en başarılı isimlerinden Soner Arıca, 1997 tarihli ‘’Her Şey Yolunda’’ albümünde yer verdiği Kurtar Beni’nin 2020 versiyonu ile yeniden karşımızda.
Piyano eşliğinde canlı kayıt olarak hazırlanan  Kurtar Beni, mutsuz bir aşk yolculuğunu en vurucu haliyle anlatıyor. Soner Arıca’nın son yıllarda yaşadığı dönüşümün ve üretimlerindeki yoğunluğun dinleyiciye çok iyi geldiği kesin. Bundan sonraki adımın bir albüm olmasını diliyorum.

Çağrı & Dip

Çağrı, üretimleri arasındaki zaman mesafesinin ayarını kaçırsa  da her zaman stil sahibi, niteliği yüksek şarkılar söylemeyi tercih etti. Sonucu garantili ticari şarkılar yapma koşullarına sahipken; o çetrefilli bir yolu tercih etti.
Yıllar sonra yeniden dinleyici ile buluştuğu şarkısı ‘’Dip’’ yine bu çizgide, hemen algılanması zor; fakat altı fazlaca dolu, özel bir Sezen Aksu şarkısı. Nihat Odabaşı yönetmenliğinde çekilen video klibi ise oldukça çarpıcı.
Duruşu ve üretimleri ile umut veren Çağrı, umarım bundan sonra köşesine çekilmez ve daha fazla üretir.

Demet Sağıroğlu & Yaşadım Saydın mı?

Birçoğumuzun anılarında mühim bir yere sahip olan Demet Sağıroğlu,  her hali ile çok başka ve doyurucu bir şarkı yayımladı.

Trendlerle ve koşullarla ilgilenmeyen, inandığı müziği yapma ısrarından caymayan Demet Sağıroğlu’nun son teklisi ‘’Yaşadım Saydın Mı?’, derdi olan, öylesine sözler savurmayan, etkileyici bir iş. Kendisini dinlemek ise her daim çok zevkli.

Atalay EROL | Müzik Onair  

Exit mobile version