“Aydilge: Eurovision’a Türkçe Şarkı ile Katılmak İsterdim”

Sanatçı Aydilge, Müzikonair CEO’su Özcan Beylan ve PR uzmanı Sertap Gül, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Sanatçı Aydilge, Müzikonair CEO’su Özcan Beylan ve PR uzmanı Sertap Gül, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansta öğrencilerle bir araya geldi. Konferans, müzik endüstrisi ve sanat dünyası üzerine bilgi paylaşımının yapıldığı keyifli bir etkinlik oldu.

Aydilge, etkinlikte kendisine yöneltilen Eurovision sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Aydilge, bu tür bir yarışmanın yalnızca müzikle değil, aynı zamanda Türk kültürünü de dünyaya tanıtma adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Eurovision’un sadece bir şarkı yarışması olmadığını, aynı zamanda ülkelerin kültürel kimliklerini dünyaya tanıtma fırsatı sunduğunu belirterek, Türkiye’nin bu platformda yer alması gerektiğini ifade etti.

“Çok iyi bir beste ile katılmak isterdim”

Aydilge, “Eğer gerçekten çok iyi bir beste yapabilirsem, katılmak isterdim. ” diyerek, katılım için kaliteli bir eser ortaya koymanın gerekliliğine değindi. Sanatçı, Türk müziği ve kültürünün bu tür uluslararası organizasyonlarda daha fazla tanıtılması gerektiğini vurguladı. Şarkıların dünya çapında daha fazla ilgi görmesi için kaliteli ve evrensel bestelerin yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkçe bir şarkı ile katılmak istediğini de ekledi.

“Şov ve Görsellik Çok Önemli”

Eurovision’daki başarının yalnızca şarkı ile değil, aynı zamanda şov ve sahne performansı ile de ilişkili olduğunu ifade eden Aydilge, “Şovun ve görselliğin ön planda olduğu bu tür yarışmalarda, Türkiye’nin uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olabilmesi için müziğin yanı sıra şovun da iyi bir şekilde sunulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Dansöz ve Baklava Eskide Kaldı”

Aydilge, Türkiye denildiğinde akla gelen bazı geleneksel imgelerin, özellikle dansözler ve baklava gibi ögelerin, modern bir dünyada Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini tam olarak yansıtmadığını belirtti. “Bunlar artık eskidi” diyerek, Türkiye’nin kültürünün sadece geçmişe dayalı unsurlarla tanıtılmasının yetersiz olduğunu ve daha çağdaş bir yaklaşımla sunulması gerektiğini savundu. “Sahne alsaydım, Osmanlı’dan kalma ögeleri de kullanmak istemezdim. Dansöz gibi… Türkiye denildiğinde akla gelen kalıplaşmış şeyler var; hemen dansöz, modern şal ve baklava geliyor. Bunlar da eskide kaldı artık” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version