Burhan Şeşen Sert Konuştu: Devlet Baba Bize Üvey Evlat Muamelesi Yapıyor!

Açık alanlarda maske takma zorunluğunun ve HES kodlarının kaldırılmasıyla birlikte gözler gece 12'den sonra müzik yasağının ne zaman kaldırılacağına çevrilmişti. Burhan Şeşen'den yasağın sürmesine sert bir çıkış geldi.

Açık alanlarda maske takma zorunluğunun ve HES kodlarının kaldırılmasıyla birlikte gözler gece 12’den sonra müzik yasağının ne zaman kaldırılacağına çevrilmişti. 2 Mart’taki Bilim Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararlar tartışma yaratırken, müzik yasağının sürmesi gündeme geldi.  Birçok sanatçı ve müzik emekçisi tepkilerini dile getirmeyi sürdürürken sert bir tepki de Burhan Şeşen’den geldi.

MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, Grup Gündoğarken solisti Burhan Şeşen konuyla ilgili değerlendirmelerini Medyatava YouTube kanalında aktardı. Burhan Şeşen müzik yasağına sert çıktı.

İşte Burhan Şeşen’in satır başları;

”Ben müzisyen ve MÜYORBİR Başkanı olarak konuşacağım. Acil önlem paketleri açıklandı çeşitli sektörler için. En başından beri tiyatro ve müzik sektöründen bahsedildi ama müzikten hiç söz edilmedi. Mesleğini bırakan, intihar eden arkadaşlarımız oldu. Genç müzisyenler sektörden çekildi. Eskiden teşvik eden anne-babalar bile normal maaşlı işlerde çalışmalarına ön ayak oldular. 2 senedir toplantılar yapıyoruz ama bu sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işi değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konuşacak. Hiçbir mantığı yok. Artık normalleşme sürecine geçildi ama müzik sektörü ile ilgili en ufak bir iyileştirme yok. Yaz sezonunda sokağa çıkıp müzik dinlemek zaten en erken 11’dir. Çok çok geniş bir kitle zarar görecek.”

‘Sanattan ve Sanatçıdan Haz Etmiyorlar’

”Gerçekten böyle düşünmek istemiyorum ama. Ben Kültür ve Turizm Bakanı ile sık sık bu sıkıntıyı gündeme getirdim. Kararın objektif olacağını düşünmek istemiyorum ama artık böyle bir algı oluşuyor. Bu mekanlar yasal yerler. Vergisini veriyor, sigortalı işçi çalıştırıyor. Yerleşim merkezlerinin olduğu yerler de değil. Bunlar dile gelmiyor. Bu ülkede pavyonlar, türkü barlar var. Bunlara gözünüzü kapatamazsınız. Devlet baba bize üvey evlat muamelesi yapmayı ne zaman bırakacak? Bugün bir müzisyen olarak Haluk Levent yaptıkları ortada. Tarkan’ın, Sezen Aksu’nun yaptıkları ortada. Devlet sanatçıyla empati kurmalı. Devlet sanatçıyla kavga etmemeli tam tersi teşvik etmeli. Sanattan ve sanatçıdan haz etmiyorlar. Çünkü sanatçı biat etmez. Sanatçı her zaman eleştirel bakmak zorundadır. Bizim muhalif tarzımız daima devam etmelidir. Biz aksaklıkları halkın en anlayacağı şekilde dile getirme yeteneğine sahibiz. Ben Nisan başına kadar bu müzik yasağının sona ereceğini düşünüyorum.”

 

 

 

Exit mobile version