Site icon Müzikonair

Dünyaca Ünlü İsimler ‘Nefes Aldıran Festival’de

8. Uluslarası Klarnet Festivali bu yıl Ankara ve İstanbul’da yapılacak. ‘Nefes Aldıran Festival’ sloganıyla müzikseverlere unutulmaz bir festival yaşatacak etkinliğin sanat direktörlüğünü Serkan Çağrı yapıyor.

Festivalin bu yılki programında dünyaca ünlü isimler unutulmayacak konserlere imza atacak. Festival takipçileri tarafından yoğun ilgi gören ve sevenlerinin her sene görmek istediği Balkan müziğinin efsanevi ismi Goran Bregovic, sefarad müziğinin dünyadaki ismi ladino sanatçısı Yasmin Levy ve rembetiko müziğinin önemli temsilcilerinden Cafe Aman İstanbul ile ülkemizin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı 8. Uluslararası Klarnet Festivali’nde sahne alacaklar.

“Benim müziğim her zaman Türkiye kokar”

Her konserinde binlerce dinleyiciye unutulmaz saatler yaşatan Balkan müziğinin efsanevi ismi Goran Bregovic 8. Uluslararası Klarnet Festivali’nde Three Letter from Sarajevo projesi ile sahne alacak. “Benim müziğim her zaman Türkiye kokar” diyen sanatçının hüzünden neşeye birçok duyguyu yaşatacağı konserler 12 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde ve 13 Kasım’da Ankara Congresium’da gerçekleşecek.

“Müzikal uzlaşma sağlamaktan gurur duyuyorum”

Ladino müziğinin sıra dışı yorumcusu Yasmin Levy, Latin ve Sefarad müziğinden İspanyol flamenkosuna, Arjantin tangosundan Portekiz fadosuna kadar dünyanın farklı coğrafyalarında müzikleri harmanlayarak, Türk ezgileriyle de dinleyicilerini farklı bir müzikal yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor! Türk yaylı çalgılarının zengin tonları ile flamenko gitarının tutkulu sesini buluşturan Yasmin Levy, viyolonsel, piyano gibi batı müziği enstrümanlarıyla doğunun ritimlerini harmanlayarak benzersiz tarzını oluşturuyor.

Ege’nin iki yakası tek nefes

Türk ve Yunan ezgileriyle muhteşem bir konser için bir araya gelen ülkemizin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve rembetiko müziğinin önemli temsilcilerinden Cafe Aman İstanbul aynı sahnede. Geçmişten günümüze Ege’nin iki yakasının sevip benimsediği Türkçe ve Yunanca şarkıların seslendirileceği konserler 17 Kasım’da Ankara’da ve 18 Kasım’da İstanbul’da.

Festival biletleri için biletix

Exit mobile version