Müzikonair Gaye Su Akyol’a İngiltere’den ‘En İyi Sanatçı’ Ödülü | Müzikonair
MüzikMüzik Haber

Gaye Su Akyol’a İngiltere’den ‘En İyi Sanatçı’ Ödülü

Gaye Su Akyol, İngiliz müzik dergisi Songlines’ın bu yılki ‘En İyi Sanatçı’ ödülüne layık görüldü. Ünlü şarkıcı, son albümü ‘İstikrarlı Hayal Hakikattir’ ile Songlines tarafından 2019 yılının en iyi sanatçısı seçildi.

Dün akşam Londra’da bulunan Earth Hall’de gerçekleşen ödül törenine dünyanın her köşesinden birçok sanatçı, müzisyen ve müziksever katıldı.

5 coğrafi bölgeden sanatçıların aday olarak gösterildiği ödüllerde iki ana kategoriden biri olan ‘En İyi Sanatçı’ ödülü Gaye Su Akyol ile Türkiye’ye verildi.

Ödülü alan Gaye Su Akyol, duygularını sosyal medya aracılığıyla şöyle paylaştı;
”Bu ödülü Türkiye’de ve dünyada özgürlük, barış ve eşitlik için mücadele eden halkıma ve tüm insanlara, içinde doğdukları ülkenin gerçekleri dolayısıyla on kat fazla çalışmak zorunda kalan tüm sanatçılara ve “istikrarlı hayal hakikattir”e inanan hayalperestlere adıyorum!”
Ünlü İngiliz müzik dergisi Songlines’in ödülleri, dünyanın her köşesinden ve farklı müzik kültürlerinden müzik yeteneklerini ortaya çıkarmayı ve “Dünya Müziği” çemberinde buluşturmayı hedefliyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör

SONGLINES – En İyi Sanatçı Ödülü 2019♥️ Dünyanın en önemli ve köklü müzik dergilerinden Songlines’tan bu ödülü almak büyük mutluluk ve gurur. Ben yine de “övgünüzle övünmem, yerginizle yerinmem” şiarıyla yaşamaya, üretmeye devam edeceğim. Dünkü ödül töreninde yaptığım konuşmanın türkçe çevirisi aşağıda. Birlikte nice maceralara: Çok anlamlı ve harika bir ödül. Teşekkür ederim! Haydi o zaman biraz gerçeklerden bahsedelim. Dürüst olmak gerekirse bu, benim için son derece sert bir yolculuktu. Sadece bireysel yolculuğumdan bahsetmiyorum, vize sürecinden de bahsediyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye bir süredir şu meşhur “3. Dünya Ülkesi” etiketiyle anılıyor. Bu açıdan bakılınca, bu salonda, farklı ülkelerden gelen hemen herkes aynı etikete sahip -bu her ne anlama geliyorsa- Ne yazık ki pekçok konuda daha fazla bedel ödemek zorunda bırakılıyoruz, yalnızca ekonomik olarak değil, duygusal, zihinsel olarak da. Buna mecburuz; politik, ekonomik ve sosyal gerçekleri bertaraf etmek için başka şansımız yok gibi görünüyor. Türkçede “coğrafya kaderdir” diye bir cümle vardır. Bütün varoluşum, bu önyargıyla mücadele etmek için seferber olmuş durumda, kainata “istikrarlı hayalin hakikat olduğunu” göstermeye çalışıyorum. Ve şu “dünya müziği” tanımı, bu da oldukça problemli. Pekçok farklı türde müzik ve tek ortak payda; “bu müzikleri yapan kişiler Amerika Birleşik Devletleri veya Birleşik Krallık’tan değil”, o halde hepsine dünya müziği diyelim? Hmm son derece ilginç :) Herneyse, sanırım ana fikri biliyoruz. O halde; Chris, harika bir arkadaş, veteran bir müzisyen, Glitterbeat’in kurucu ortağı, müthiş bir iş arkadaşı ve müziğimi keşfedip dünyadaki insanlara ulaştıran kişi olarak sana teşekkür etmek istiyorum. Glitterbeat ekibi, süper klâs bir plak şirketi olduğunuz için teşekkür ederim, desteğinizi her zaman hissettim. Anneme ve babama teşekkür etmek istiyorum. Babam burada olmayı çok istedi ancak sert vize yükümlülükleri dolayısıyla maalesef gelemedi. Yıllardır birlikte turnelere çıktığımız grubuma teşekkür etmek istiyorum. Görkem; birlikte kaydedip bu müziği gerçeğe dönüştürebildiğimiz için… (devam ediyor—->)

🚀İSTİKRARLI HAYAL HAKİKATTİR (@gayesuakyol)’in paylaştığı bir gönderi ()

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu