GNL’den MüzikOnair’a Özel Açıklamalar

GNL Entertainment Kurucusu Alp Çağrı Günal, MüzikOnair’da Özcan Beylan’ın sorularını yanıtladı. 

Özel açıklamaların yer aldığı röportajda Günal, EntertainBiz Eğlence Yönetimi Sertifika Programı’na yapacakları katkıdan bahsetti!..

İŞTE O RÖPORTAJ!..

Öncelikle Alp Çağrı Günal kimdir, nasıl biridir bahseder misiniz?

1972 yılında İstanbul’da doğdum. Eğitimim Matematik üzerine ama daha üniversitede okurken 1993 yılında büyük stadyum konserlerinde çalışmaya başlayarak bu sektöre girdim ve bir daha da çıkmadım. Evliyim, bir oğlum var. Müzik en büyük hobimdi ama mesleğim olduktan sonra artık zevk için yaptığım bir şey olmaktan çıktı :) Hobilerim futbol, basketbol, tenis ve özellikle sinema.

GNL firmasını nasıl kurdunuz? GNL’de hangi sanatçılarla çalışıyorsunuz? Yeni projeleriniz neler biraz bahseder misiniz?

GNL firmasını 2005 yılında kurdum. GNL menajerlik, organizasyon, yapım ve edisyon alanlarında hizmet veren bir müzik firması. Çalıştığımız sanatçılar Ajda Pekkan, Sertab Erener, Yalın, Nil Karaibrahimgil, İrem Derici, Model, Betül Demir, Meyra, Burcu Güneş, Aynur Aydın, Levent Dörter, Nuri Harun Ateş, Emre Atabay. Bunun haricinde konserler organize ediyoruz. Yeni projelerimiz 2 gün önce çıkan İrem Derici albümümüz, yine bu yılın ilk yarısında Sertab Erener ve Betül Demir albümlerimiz var ve Model single’larımız. Yılın ikinci yarısında da Burcu Güneş ve Model albümleri ve seneye Ajda Pekkan albümümüz çıkacak. Bir yandan konser ve reklam çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan da yabancı konserlerle ilgili çalışmalar yürütüyoruz.

EntertainBiz Eğlence Yönetimi Sertifika Programı’na ne gibi katkı sağlamayı düşünüyorsunuz? Neler anlatacaksınız?

A’dan Z’ye bir konser organizasyonunun nasıl yapıldığını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bu işi meslek olarak seçmeyi düşünenler için bu işin artılarını ve eksilerini anlatacağım. “Ben bu işe başladığımda birisi bana bunları anlatsın çok isterdim” diyeceğim şeyler yani. En azından bu işi yapmak isteyen insanlar seçimlerini daha bilinçli olarak yapabilecek hale gelecekler ve ayrıca konser organizasyonunun alfabesini öğrenmiş olacaklar. Bir dili okuyup yazabilmek için önce alfabeyi öğrenmek gerekir.

EntertainBiz Eğlence Yönetimi Sertifika Programı’na gençlerin katılım sağlaması için neler söyleyebilirsiniz?

Söylediğim gibi ben yolun başındayken bana söylenmesinin hayatımı çok kolaylaştıracağı bilgileri paylaşacağım ben kendi adıma. Diğer eğitmen arkadaşlarımızın da bu şekilde bir planlama yaptıklarını biliyorum. Dolayısıyla Eğlence Sektöründe yöneticilik veya iş sahibi olmak gibi bir amacı olan herkesin muhakkak gelmesi gereken bir program. Onlara en az 3-4 yıl tecrübe ve 10 yılda bile kazanamayabilecekleri bir network kazandıracaktır.

Şarkıcıların kendi müzik yapım ve prodüksiyon şirketleri kurması furyası hakkında ne düşünüyorsunuz? Başarılı olacaklarını düşünüyor musunuz?

Yapım ve prodüksiyon şirketleri ancak çoklukla verimli hale gelebilen yapılar. Bu anlamda aynı zamanda prodüktör olan ve başka sanatçıların prodüksiyonlarını da yapan sanatçılar olursa, onlar şirketleşme sürecinde başarılı olabilir. Sadece kendi albümünü yaparsa o zaman bunun için bir yapım şirketi kurmak karlı bir iş olmayacaktır.

Sıkı bir Beşiktaş takımını tutuyorsunuz, Bu sevdayı bize biraz anlatır mısınız:)?

Biliyorsunuz futbol Türkiye’de baba oğul arasında önemli bir bağdır. Benim dedem futbolla çok ilgilenmiyormuş. O bakımdan babamlar 3 erkek kardeş olarak hepsi ayrı bir takımı tutmuş. Büyük amcam Fenerbahçeli, oğlu ve torunları hep Fenerbahçeli. Küçük amcam Galatasaraylı oğlu ve torunlarının hepsi Galatasaraylı, babam da Beşiktaşlı, ben, ağabeyim ve oğlum Beşiktaşlıyız. Aslında başlangıcı bu kadar basit. Ama tabii bir kere takım tuttuktan sonra bu kadar basit kalmıyor. Ben futbolu seyretmeyi çok seven bir insanım, başka takımlarını maçlarına da giderdim eskiden arkadaşlarımla ama artık vaktim olmuyor. Sıkı Beşiktaş taraftarı olma misyonumu oğluma devrettim artık :)

Sektöre ilginiz ne zaman başladı? Nasıl başladı?

Dediğim gibi 1993 yılında daha üniversitede okurken part time çalışarak girdim, Ahmet San’ın şirketinde. Sonra da 12 yıl çeşitli görevlerde o şirkette çalıştım, patron olmak haricinde gelinebilecek en üst görevlere kadar geldim. Daha sonra da kendi şirketimi kurdum.

Son olarak MüzikOnair hakkında neler söylemek istersiniz?

MüzikOnair ülkemizde müzik sektörüne çok önemli hizmetler veren bir mecra. Biliyorsunuz internet zaten artık gitgide büyüyen ve yakında belki ana mecra aline gelecek bir medya. MüzikOnair de bu alanda önlerden iyi bir yer kapmış durumda. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.

Röportaj : MüzikOnair | Özcan Beylan

Exit mobile version