Site icon Müzikonair

Hakan Çeliker’in İlk EP’si “Ayrık Otu” Yayında!

Oyuncu ve müzisyen Hakan Çeliker’in ilk EP’si “Ayrık Otu”, 16 Ekim’de tüm dijital platformlarda yayınlandı. Üç şarkıdan oluşan EP’de tüm şarkıların söz ve müzikleri Hakan Çeliker’e ait.

Hakan Çeliker’in 60’lar 70’ler rock müziğinin tınılarını çağdaş ve rafine bir tarzla sentezlediği “Ayrık Otu”, içimizdeki başkaldırışı umutla yeşerten bir albüm. Çeliker, “Heybetli Fare”, “Beni Aldılar” ve “Yarim Gül Kokar” şarkılarından oluşan Ayrık Otu’nda günümüz sound’undan uzaklaşarak derinden, yürekten ve ayrık sözleriyle modern bir kent ozanına dönüşüyor.

Unutmaya yüz tuttuğumuz duyguları, zaman tünelinden geçirip günümüze taşıyor. Köklerinden ilham alarak yeniden yorumluyor. Hakan Çeliker bu albüm ile bir nevi köklerine sahip çıkıyor. Çeliker’in içinde yaşadığımız toplumun düzen ve dinamiklerinden etkilenerek yazdığı sözler; sorgulatan, yorgunluktan, yılgınlıktan uzak ve umutları ayakta tutan dili ile bizleri hala etkileyen ikonik Anadolu rock’ın köklerine de selam gönderiyor.

Yapımcılığını Recordium Müzik’ten Serkan Biber’in yaptığı Ayrık Otu’nun kayıtları Jinxx Productions’ta Anıl Çifter tarafından gerçekleştirildi. Albümde akustik ve elektrik gitar Hakan Çeliker, davullar Özgür Peştemalci ve bas gitar Anıl Çifter imzasını taşıyor. Hakan Çeliker’in üç şarkıdan oluşan ilk EP’si “Ayrık Otu”, şimdi tüm dijital platformlardan dinlenebiliyor.

 

Exit mobile version