Site icon Müzikonair

Mart 2019 Radyo Reyting Analizi

Bazı radyoları dinliyorum, araştırmadaki üst sıralardaki yerine bakıyorum, şaşırıyorum.

Bazı radyoları dinliyorum yine araştırmadaki alt sıralardaki yerlerine şaşırmıyorum.

Benim de bir çok insan gibi araştırmanın yöntemi nedeniyle bu araştırmaya itirazım var, ancak eldeki tek veri olduğu için reklam pastası buna göre dağılıyor ve ben de buna göre yorumumu yapacağım.

Power Love o kadar kötü çalıyor o kadar kötü bir playlisti var ki sanırsın, patron sevdiği demode şarkıları koydurmuş peşpeşe dinliyor.

Aynı şekilde bazen Power Fm’i açıyorum, burada da herhalde bu kadar kötü şarkıları patron yani Cem Hakko çalın diyordur diye düşünüyorum. Çünkü orada çalışan arkadaşlar yıllardır müzik sektörünü iyi bilen takip eden insanlar. Onların seçimi bu kadar kötü olamaz diye düşünüyorum.

Yeri gelmişken Powertürk Fm/Tv de hala aynı kafada gidiyor. Aylarca aynı şarkılar yıllarca aynı sanatçılar. Youtube diye bir platform ve benzer platformlar var artık.

Sayın Cem Hakko Bey: Bu dijital dünya ile rekabet böyle olmaz, değişime ayak uyduramıyor ve dijialleşemiyorsunuz. Eğer uyum sağlayamazsanız, Kral Tv gibi siz de kepenk kapatırsınız benden söylemesi.

Ayrıca bu kadar kötü şarkı seçimleri ve kendini tekrar eden yayın akışları ile Power Fm ile Powertürk Fm’in ilk 10’da olması düşündürücü…

Kral Fm, Kral Pop çok büyük soru işaretleri yaratıyor herkeste. Yayınları dinleyin onlar da yıllarca aynılar, farklı hiçbir şey yok. Nasıl olur da yerlerinden kıpırdamazlar.

TRT FM dinlenecek gibi değil, nasıl olur da TRT FM 2. sırada olur? Hem de milletin alın teri ile finanse edilen bu kurum nasıl bu hale geldi?.. Anlaşılan TRT Radyoları çiftlik gibi yönetilmeye devam edecek. Kimse radyolarda ne döndüğü ya da neler olduğuna bakmıyor. Bu konuyu birara bir yazı olarak kaleme alacağım…

Şenol Göka ve Amber Türkmen zamanında öyle umut vermeye başlamıştı ki, yeni genel müdürün ve atadığı radyo daire başkanı Ahmet Akçakaya ile İstanbul, Ankara ekibi tam bir hayal kırıklığı.

Alem Fm’de programcılarda sıkıntı var. Hiçbir hedefe ulaşılamadı. Alt sıralardan kurtulamıyorlar… Radyonun üst düzey yöneticileri daha ne kadar sabreder bilemiyorum ama fazla para verdikleri radyo şovmenleri reyting kabızına girmişler belli :)

Joytürk bir tık yükseldi ama Slowtürk daha iyi playlistler sunarsa Joytürk’ten dinleyici koparır. Bu da Joytürk’ün tekrar düşmesine neden olur. Slowtürk iyi bir ekiple ilerliyor ama daha yenilikçi stratejiler üretmeli artık…

Pal Nostalji yükselişini daha doğrusu şahlanışını sürdürüyor, tebrik ediyorum.

Peki Radyo D ne durumda? Genel Müdür Murat Duran, Radyo D’deki hastalığı doğru teşhis etmek zorunda…

Aslında oraya dışarıdan bakıldığında nasıl hatalar yaptıkları o kadar aşikar ki, fakat herkes içeride olduğu için dışarıdan bakmıyor, baksa da görse de yıllarca arkadaş dost olmanın verdiği duygusallıkla kimse birbirine bir şey demek istemiyor.

Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal Bey de herhalde orayı TGRT FM falan zannediyor.

Bu arada 19. sırada yer alan Radyo D’nin aldığı reklamlara baktım şok oldum.13. sıradaki Seymen, 15. sıradaki Radyo 1 ve 5. sıradaki Radyo 7’de bile bu kadar reklam yok. Nasıl oluyor anlamadım…

Gelelim Karnaval Grubu’na. Olcay Hanım’ın URYAD ile ve araştırma şirketi ile arası nasıl bilmiyorum ama Süper FM ile Metro FM’deki sert düşüşü göremiyor olsa gerek.

Ben düşüşün nasıl olduğunu o kadar iyi biliyorum ki ama buradan söylemek istemiyorum. Çünkü o zaman danışmanlığa girer ve bunu da bedava yapmam.

Sayın Karnaval yönetimi kibrinizi yenip beni ararsanız size bu konuda bir rapor veririm merak etmeyin.

Radyo Viva ve Show Radyo bir an önce yeni formüller bulup kendini toparlaması lazım. Sorun programlarda mı müziklerde mi anlamadım gitti…

Ben aslında Kafa Radyo’yu merak ediyorum. Ne zaman araştırmaya girecek ve nereden girecek çok merak ediyorum ve bekliyorum.

Ayrıca A Haber Radyo’nun bu kadar dinleniyor olması da ilginç ve incelenmesi gereken bir konu. Benim açımdan değil diğer haber radyoları açısından :)

İstanbul’da yayın yapan Alaturka çok başarılı bir sırada tebrikler.

Önümüzdeki ay görüşmek üzere…

Özcan Beylan | MüzikOnair

 

Exit mobile version