Site icon Müzikonair

Matın Moarefi Röpartajı

Şimal’le Yıldızlar Geçidi’nin bu haftaki konuğu, İran’ın Tarkan’ı olarak bilinen ünlü sanatçı Matin Moarefi!..

Bu keyifli sohbeti aşağıdan okuyabilirsiniz. 

Şimal : İran Pop Rock Müziğinin en önemli yıldızlarından biri olan Matin MOAREFİ   kimdir Bize kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Ben Mohammad Matin Moarefi. Takma ismim Matin 2 gırtlak yani 2 sesli ,4 Eylül 1986 yılında İran’ın Karaj şehrinde doğdum.

Şimal : Müzik hayatınıza nasıl başladınız?  

Matin MOAREFI : 2000 yılında gitar çalarak başladım.

2004 de yılında gitar çalıp şarkı söyleyerek çalıştığım hocalar benim sesimin güzel olduğunu  farkına varıp bana eğitim vermeye başladılar.

ilk şarkımı  2005 yılında internet sitelerin de dinleyicilere sundum, çokta büyük bende etkisi oldu .Bu güne kadar Toplam 8 albüm çıkarttım, toplamda 200 şarkı okudum ve piyasaya çıkardım.Bu şarkılardan bazılarına video klip çektim. Müzik benim hayatım oldu artık.

Şimal : İnternette müzikleri en çok paylaşılan müzisyenlerden birisiniz. Bu ilgiyi nasıl karşılıyorsunuz? 

Matin MOAREFI : Bir insan şöhrete ulaştığı zaman böyle şeyler olur normalde.hep kaliteli işlere imza atmak için uğraştım bu zamana kadar çok emek sarf ettim gecemi gündüzüme kattım her şey güzel olsun diye uğraştım.işini sevmek her şey den çok önemli olduğunu düşünüyorum tabı eğer fiziği de  beğenilir ise  bu da en büyük etkendir ve Güzel olan hiçbir şeyi kimse görmezden gelemez diye düşünüyorum.

Şimal : Konser vermek istediğiniz özel bir şehir ve ya mekân var mı? 

Matin MOAREFI : Ben Dünya’nın her yerinde konser vermek istiyorum.Yer mekan neresi olursa olsun benim için ayrım asla olamaz .müzik nerde ise ben orda olacağım her zaman.

Şimal : Türk  müziği  hakkında  ne  düşünüyorsunuz?  Acaba  geleneksel  Türk  müziğinde tanıdığınız ve eserlerini beğendiğiniz isimler var mıdır? 

Matin MOAREFI : Türk müziği çok harika  ben çok beğeniyorum ve severek dinliyorum Türk sanatçılardan severek dinlediğim isimlerden bazıları Ebru gündeş, ibrahim Tatlıses,Tarkan,Mahsun kırmızıgül ‘ ü en çok sevdiğim sanatçılar arasında hep inşallah birgün gelirse bu isimler ile aynı ortamda olup aynı platform da onlarla konser verebilmek en büyük isteğimdir.

Şimal : Günümüz İran müziği ve son dönem şarkıcıları için ne düşünüyorsunuz? 

Matin MOAREFI : Hint müziğiyle kıyaslanamayacak kadar derin aksine geleneksel anadolu müziği ile bir çok ortak özelliği bulunan Mahsa Vahdat, gibi gerçek müzisyenleri yetiştiren dünyanın henüz yeni yeni keşfettiği harmonileri barındıran müzik dünyası.

Şimal : Sizden dünyayı değiştirecek bir şarkı söylemeniz istense bu şarkı hangi şarkı olurdu?

Matin MOAREFI : Bu büyük ve zor bir soru gerçekten. Ben öncelikle bir şarkı ile dünyayı değiştirebilecek güce sahip miyim diye sormalıyım kendime. Bu iş için yetkili miyim ve ehliyetim var mı ve benim üstesinden gelebileceğim bir iş mi bu bilmiyorum. Bütün bunlardan sonra eğer benden istenir ise dünya  barışı için bir şarkı söylerim.

Şimal : İran’in halkının pop rock müziğine ilgisi nasıl? ve İran’dan ne kadar popüler? 

Matin MOAREFI : Önce den çok az ilgi gösteriyorlardı ama  şimdi teknolojinin günden güne hızla büyümesi ile daha farklı müzikler ortaya çıkarılıyor ve ilgi daha da fazla artmış oluyor

Şimal : İran’da Pop Rock Müziğiyle İran kültürü ile farklı bir tarz ortaya çıkarmışsınız..ve şimdi  Türkiye piyasasına girmek için Türkiye ‘ye geldiniz .Türkiye’de ne tarz müzik yaparak piyasa ya çıkmak istiyorsunuz?

 Matin MOAREFI : Türkiye’de  Türk Soundu İle pop-rock  çalışmayı isterim.Yada çok farklı bir proje ile farklı bir tarz yaratabilirim..

Şimal : Türkiye’deki sanatçılarla düet yapsaydınız hangi sanatçı ile düet yapmak isterdiniz?

Matin MOAREFI : Hepsi birbirinden değerli benim için ama düet yapmak istediğim tek sanatçı TARKAN Türkçe şarkılarla ve Türkiye’de bu işe gerçekten gönül vermiş müzik yönetmenleriyle Türkiye’de albüm çalışması yapmak istiyorum .

Şimal : İnanılmaz bir hayran kitlesine sahipsiniz her yerde Matin 2 Hanjare ve M2H sembolüyle paylaşımlar yapılıyor bunun anlamı nedir ?

Matin MOAREFI : Hanjare farsça anlamı gırtlak demektir. 2 sesi yani hem ince hem kalın sesi çıkarabildiğim için Hayranlarım arasında da bu M2H aslında  zamanla bir sembol haline geldi.

Şimal :  Son olarak Son olarak kullanmış olduğun sosyal medya hesaplarından da bahsederseniz size ulaşmak isteyenler bu adreslerden kolayca ulaşabilsinler 

Matin MOAREFI : Menajerim Elnaz Ahmadian tarafından yürütülmektedir.Tüm Konser ve etkinlikler için https://www.facebook.com/profile.php?id=100004778497692 facebook adresinden menajerimle iletişime geçebilirler.

Şimal : Sevgili Matin MOAREFİ var mıdır buradan söylemek istediğin bir şeyler  müzikonair okurlarına  ,Matin Moarefi  Hayranlarına ya da özel birilerine biz Müzikonair olarak çok teşekkür ederiz.Kırmadın bizi inşallah yine farklı bir Röportajda Görüşmek üzere….Saygı ve sevgiyle kal

Matin MOAREFI : Öncelikle benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Şimal Cemile Saraç ve Müzikonair ailesine sonsuz teşekkür ediyorum.Müzik On Air gerçekten çok özel ve çok büyük ve bir okadar çok kaliteli bir müzik portalı bana ev sahipliği yaptığınız için gerçekten nekadar teşekkür etsem azdır .ve herkese başarılı ve mutlulukla dolu bir hayat diliyorum. Bekle Beni Türkiye Süprizler ile geliyorum.

Exit mobile version