MESAM ve MSG Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) arasındaki iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) arasındaki iş birliği protokolü imzalandı. CİSAC (Uluslararası Eser Sahipleri Meslek Birlikleri Konfederasyonu) tarafından 1 yıl süre ile üyeliklerinin askıya alınması gündemde olan iki meslek birliği iş birliğine gitti.

Pandeminin olumsuz etkilerini azaltmak ve telif gelirlerini genişletebilmek amacıyla iş birliğine giden iki meslek birliği ortak projesi ‘Bölge Hukuk Yapılanması’nı da duyurdu.

MESAM ve MSG arasında imzalanan protokole göre; ortak lisanslama faaliyetlerinde Bölge Hukuk Yapılanması Projesi’ni uygulamaya koyulacağı bildirildi. Bu yeni proje ile telif hakları takibinin daha etkin yapılacağı belirtildi.

Açıklamanın tamamı;

MESAM ve MSG Genel Sekreterlikleri’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Değerli Üyelerimiz,

MESAM – MSG arasında uzun zamandan beri sürdürülen görüşmeler anlaşma ile sonuçlandı.

MESAM ve MSG olarak, daha verimli iş birlikleriyle üyelerimizin telif gelirini büyütebilmek ve pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla, üyesi olduğumuz CISAC (Uluslararası Eser Sahipleri Meslek Birlikleri Konfederasyonu) ve ICMP’nin (Uluslararası Yayımcılar Birliği) de katkılarıyla çeşitli iş birliği modelleri üzerinde uzun zamandır oldukça yoğun ve detaylı bir çalışma içindeydik. Bu çalışmalarımız olumlu sonuçlandı ve MESAM-MSG İş Birliği Protokolü bugün imzalandı.

MESAM- MSG Ortak Protokolü, birkaç alanda kardeş meslek birliklerimizin iş birliğini ve verimliliğimizi artıracak. Protokol,

– 2021 yılına uzamış olan veya 2021 yılından itibaren imzalanacak tüm umuma açık mahal sözleşmelerini;
– Tüm yeni konser, canlı etkinlik ve dijital alanda etkinlik sözleşmelerini;
– Internet veya mobil ortamda yayın yapan tüm isteğe bağlı (on demand) işitsel-görsel içerik platformlarını kapsıyor.

Yeni dönemde, ortak dokümantasyon, ortak lisanslama ve ortak tarifenin kullanılacağı umumi mahallerin tespiti için Lisanslamada Bölge Hukuk Yapılanması Projesi’ni uygulamaya koyarak tüm Türkiye’deki müzik kullanıcılarının sahada tespitini sağlayacağız. Bu protokol ve proje ile, temsil ettiğimiz eserlerin yurtiçi ve yurt dışındaki kullanımından doğan hakları takibimiz daha etkin ve verimli olacak.

İki kardeş meslek birliği olarak tüm üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek için adil rekabet ve azami iş birliği içinde birlikte çalıştığımız alanları mümkün mertebe geliştirmek arzusundayız.

Bu kapsamda, telif haklarının tespiti ve korunmasında sunduğu çalışma modeliyle bir ilk olan protokolümüzün tüm MESAM ve MSG üyelerine hayırlı olmasını ve telif dünyamıza maddi manevi güç katmasını diliyoruz.

Saygılarımızla,
MESAM – MSG Genel Sekreterlikleri

Exit mobile version