Site icon Müzikonair

MSG’nin Açık Çağrısına MESAM Yönetimi Ne Tepki Verdi?

msg mesam

Türkiye’nin öncü müzik meslek birlikleri MESAM ve MSG arasında uzun zamandır gerginlik olduğu biliniyordu. Sanatçıların şarkılarının telif ödemelerini yapmak, müzik kullanıcılarına kullanım izni vermek gibi görevleri olan iki birlik meseleyi bu kez sosyal medyaya taşıdı.

Özellikle pandemi sürecinde pek çok müzisyenin ve sahne emekçisinin maddi-manevi krize girmesi üzerine müzik meslek birliklerine olan ihtiyaç daha çok ortaya çıkmıştı. Süreç boyunca yoğun eleştirilere maruz kalan iki birlikten MSG, ilk adımı attı ve MESAM‘ı da elini taşın altına koymaya davet etti.

MESAM’ın geçici yönetimiyle iş birliği yapmak için hazır olduğunu belirten MSG, resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir duyuru yayınladı. Amaçlarının çağa uygun hizmet vermek olduğunun altını çizen MSG, MESAM’a açık çağrı yaptı:

Türkiye müzik endüstrisinin iki büyük meslek birliğinden biri olarak kardeş meslek birliğimiz MESAM ile ortak tarife bedellerini birlikte belirlemeye hazırız. Amacımız müzik kullanıcılarına kolay, pratik ve şeffaf çözümler sunmak.

MSG DİJİTAL MECRALAR İÇİN DE ÇAĞRI YAPTI

En son düşük miktarda telif ödemesiyle gündeme gelince Ender Çabuker, Cansu Kurtcu ve Murat Güneş gibi isimlerden tepki çeken MSG, bu sorunu da çözüme kavuşturmak için kardeş birlik MESAM’a seslendi:

Dijital mecra sözleşmelerini ortak olarak imzalamaya ve üyelerimizin haklarını birlikte korumak için birlikte çalışmaya hazırız. Amacımız üyelerimizin telif gelirini artırmaya devam etmek.

MSG yönetimi, pandemide oldukça rağbet gören dijital konserlerde sanatçıların elde edecekleri gelirleri de düzene sokmayı amaçladığını belirtti:

MSG olarak UMK, dijital ve canlı konserlere dair yapılacak tüm yeni lisanslama sözleşmelerini ortak olarak imzalamaya hazırız. Amacımız bütün eser sahiplerine verimli, hızlı ve yenilikçi hizmet sunmak.

MESAM’DAN MSG’YE YANIT

Tüm bu çağrıların ardından MESAM ise meselenin sosyal medya yerine telefon üzerinden görüşülebileceğini belirtti.  MSG’yi adaletli davranmaya davet eden MESAM’ın resmi sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

“Pazar paylarımızın ve kullanım oranlarımızın tespiti için MESAM olarak hazırlıklarımız tamam! Sen de hazırsan elmaları sepetlerimize adil olarak dağıtalım.

Bugüne kadar sana önerdiğimiz seçeneklerden hangisi üzerinde yol almak istersin? Yüzleşmeler zordur ama nihayetinde tarafların güvenle geleceğe bakması için gereklidir. Bence bunu başarabiliriz MSG!”

İşte MESAM’ın MSG’nin çağrısına verdiği yanıtlar:

İşte MSG’nin MESAM’a yaptığı çağrının metni:

Exit mobile version