Musa Göçmen | TRT Radyo 3

musa-gocmen-trt-radyo-3-muzikonair

TRT Radyo 3’ün deneyimli sunucusu Musa Göçmen MüzikOnair’da Özcan Beylan’ın sorularını yanıtladı!..

İŞTE O RÖPORTAJ!..

Musa Göçmen kimdir? Öncelikle kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Aslında kendimi en iyi tarif edebildiğim söz müzisyen. Besteci ve orkestra şefliği bu kimliğin altında çok güzel duruyor. Çünkü aslında müziğin her türünü seviyorum ve beğenerek yapıyorum. Bu yüzden çocuklarladan büyüklere eğlenceli bir müzik yaşantısını tercih ettim. Artık saymayı bıraktığım sayıda eserim, yurt içi ve dışı konserlerim oldu. Orkestral müziği sevdiren birisi olabilme yönünde ilerlemeye çalışıyorum.

Musa Bey TRT Radyo 3’teki program içeriğinizde neler var?

TRT Radyo 3 kanalında çocuk kuşağında “Radyo 3 Çocukları” 2 Ocak itibariyle yayına başladı. Programım da tam bu bahsettiğim çizgide. Çocuklara ve içindeki çocuğu yaşatanlara klasik ve çoksesli müziği eğlendirerek öğreten ve sevdiren bir sunumda. Birçok sanatçı ve çocuklar program konuğumuz olarak bu yayında bizimle oluyorlar. Daha ilk haftalarda programa ilginin büyüklüğü beni şaşırttı. Radyonun gücü inanılmaz.

Radyo programlarınızın yanı sıra neler yapıyorsunuz?

Bestecilik çok yoğun bir tempo ile devam ediyor. Medya müzikleri, belgesel müzikleri, film müzikleri, sahne eserleri besteliyorum. Bunun yanı sıra konserlerim seyircinin büyük ilgi ve desteği ile devam ediyor. Sanırım devlet orkestraları dışında bu senfonik konserleri ismen devam ettiren tek sanatçı benim. Orkestramla on yıldır kesintisiz konserler veriyoruz. “Çoksesli Gösteri” isimli çocuklar ve ailelerinin aynı anda eğlenerek ve öğrenerek izledikleri konserimin 50. sini gerçekleştirdik. Ve hala kapalı gişe oynuyor ilgi giderek büyüyor. Konserlerim bu anlamda aslında dünyada da çok öne çıkmaya başladı. Şimdi bu gösterimin İngilizce, İtalyanca, Almanca ve Rusça versiyonlarını hazırlıyorum. Yakında geniş bir dünya turnesi planlıyoruz.

Çocuklar için yaptığınız programların dışında çocuklara yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Bir de bu çocuk sevgisi nereden geliyor? :)

Çocuklar için ne kadar proje yapılsa az bence. Gelecek için en büyük yatırım çocuklarımız. Bu gerçekten yola çıkarsak onların gelecekte iyi birer müzik dinleyicisi olmalarının yolunu gösterecek “Çoksesli Gösteri” bence çok önemli. Bu gösteri yanında konserler ve atölye çalışmaları ile de çocuklarla buluşmaya bayılıyorum. Sonuçta benim de 3 çocuğum var. Eğlenceli bir baba olmaya daha sonra da eğlenceli bir orkestra şefi olmaya çalışıyorum. Şuan çocukların ilgisini bir görseniz bu yolda yürümenin ne kadar keyifli olduğunu da anlarsınız.

Radyoculuk kariyerinizde TRT Radyo 3’ün dışında nerelerde çalıştınız?

Aslında radyoculuğun yıllara yayılan bir tutku bir emek olduğunun farkındayım. Özel radyoların ilk çıktığı dönemlerde birkaç radyo çalışmam olmuştu. Ama araya yoğun çalışmalar ve yıllar girdi. Farkına vardım ki çok özlemişim. Gösterilerimi ve konserlerimi izleyen TRT Radyo Çoksesli Müzikler ve TRT Radyo 3 Müdürü Elif Gökalp’ın daveti ile “Radyo 3 Çocukları” hayata geçmiş oldu.

Radyonun hayatınızdaki yeri ve önemi nedir ve sizce radyoların önemi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Herkes gibi ben de yoğun olarak araçta radyo dinliyorum. Ancak uygulamalar ve internet daha da kolay ulaşılabilir olmaya başladı. Herşey izleyerek dinlemeye alışmaya başlayan toplum müziğe ve dinlemeye odaklanma gücünü kaybetmeye başladı. Radyo çok önemli bir misyon üsleniyor. Okumak gibi, dinlemek de düş dünyamızı şekillendiren bir şey çünkü.

Bazı radyocularda olur ya hani, sesiyle görüntüsü çok farklıymış derler. Dinleyici hep bir hayal eder radyocuyu sesiyle, ama görünce çok şaşırır çünkü hayal ettiği ile aynı değildir. Sizde de oldu mu hiç böyle? Sizi görünce “Aaa ben sizi hiç böyle sanmıyordum” şeklinde tepkilerle karşılaşıyor musunuz?

Aslında benim ki biraz tersten işledi. Beni sahnede gören yada dinleyenler radyoda sesimi farklı buldular. Çok şaşıranlar oldu. Sanırım insan radyoda program sunarken sesine odaklandığı için sesi farklılaşıyor. Çünkü tüm ruh halinizi mimiklerinizi ne düşündüğünüzü dinleyici sesinizden alması gerekiyor.

Son olarak MüzikOnair hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Aslında MüzikOnair ile ilk tanıştığım dönemde içeriğindeki zenginliğe ve güncelliğine hayran oldum. Hele yazar kadrosunu görünce ilgim daha da arttı. Artık sıkı bir takipçisi oldum diyebilirim. Çünkü içinde mutlaka ilginizi çekebilecek birşey var. Burada tüm bu güzelliklerle buluşma şansını yakalayıp röportaj yapmış olmak da ayrıca büyük sevinç. Teşekkür ederim…

Exit mobile version