Site icon Müzikonair

MÜYAP Nedir? MÜYAP’a Üye Olmak İçin Neler Yapılmalı?

müyap a üye olmak belgeleri müyap nedir açılımı nedir başkanı kimdir

Türkiye’nin sayılı müzik meslek birliklerinden biri olan MÜYAP hakkında merak edilenleri bu yazımızda derledik. MÜYAP nedir, MÜYAP açılımı nedir, MÜYAP a üye olmak için neler yapılmalı gibi sorularınızın cevabı burada!

MÜYAP Nedir? MÜYAP Açılımı Nedir?

MÜYAP, müzik yapımcıları tarafından kurulmuş bir meslek birliğidir. MÜYAP açılımı Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’dir. Bu meslek birliği, 3 Ağustos 2000’de İstanbul’da kurulmuştur. MÜYAP’a 199 tüzel kişilik sahibi şirket üyedir ve bu şirketler üretim açısından Türkiye müzik endüstrisinin yüzde 80’lik bir kısmını kapsamaktadır.

MÜYAP Amacı Nedir? 

MÜ-YAP, Tüzüğü gereği iki temel amaca yönelik olarak çalışmaktadır. MÜYAP amaçları aşağıda sıralanmıştır:

Bunlar haricinde MÜYAP amaçları arasında müziğin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi ile beraber, sektörün ekonomik anlamda güçlenmesini sağlamak da yer almaktadır.

MÜYAP Faydaları Nelerdir?

Müzik sektöründe yer alan veya yer almak isteyen kişiler, meslek birliklerinin faydalarını, işlevlerini merak etmektedir. Dolayısıyla merak edilen konulardan biri de MÜYAP faydaları şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunun yanıtı ise esasında yukarıda açıklanan soru ile birlikte verilmiştir.

MÜYAP faydaları arasında müzik sektörünün gelişmesi, müzik yapımcılığının kamuoyu nezdinde tanınması gibi yararların dışında; telif haklarının korunması ve telif bedellerinin dağıtılması gibi katkıları da bulunmaktadır.

MÜYAP Faaliyet Alanları Nelerdir?

MÜYAP faaliyet alanları çok çeşitlidir. Bu meslek birliğinin faaliyet alanları aşağıda gösterilmiştir:

MÜYAP bütün bu faaliyetleri içerisinde, kamuoyunu bilinçlendirmeye, yasa koyucu ve uygulayıcılarını sektörün sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgilendirmeye yönelik düzenli ve sürekli çalışmalar gerçekleştirmektedir.

MÜYAP Başkanı Kimdir?

MÜYAP Başkanı Bülent Seyhan, Başkan Yardımcısı Deniz Erdem’dir. Hasan Saltık ise MÜYAP’ın saymanlığını üstlenmektedir. Ayrıca Ada Müzik’ten Bülent Forta ve DMC’den Samsun Demir de MÜYAP üye listesi arasında yer alıyor.

Kimler MÜYAP a Üye Olur?

MÜYAP üye listesi arasında birçok müzik yapım şirketi yer almaktadır. Bunlar arasında Doğan Music Company (DMC), Sony Music, Poll Production gibi büyük şirketlerin yanı sıra İdobay, Lider Müzik, Mert Müzik gibi daha küçük ölçekte faaliyet gösteren kurumlar da bulunmaktadır.

Öte yandan MÜYAP üye listesi arasında müzik şirketlerinin dışında Sinegraf, MYD Müzik Film Yapım gibi sinema alanında da faaliyet gösteren prodüksiyon şirketleri yer almaktadır.

MÜYAP a Üye Olmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

MÜYAP a üye olmak için kabul onay alanların başvurusunu tamamlaması için hazırlaması gereken belgeler şu şekildedir:

Anonim Şirketlerde “Yönetim Kurulu Üyesi” Limited Şirketlerde “Müdür” olarak görev yapanlar için, Şirket Yönetim Kurulları’nın, şirketlerini “Meslek Birliği”nde temsil etmek üzere kendilerine yetki verildiğini belirten kararlarından noterlikçe onaylanmış 1 (bir adet) örneği ve şirketleri temsil ve ilzama yetkili imzalarca şirket antetli kağıdına yazılmış resmi yazı.

MÜYAP üyelik başvurusu için gerekli dilekçe formunu almak için Müzikonair ile iletişime geçebilirsiniz:

Mail: muzikonair@gmail.com

WhatsApp Bilgi Hattı: 0552 685 38 82

Bize Ulaşın

MÜYAP a üye olmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazı size kısmen de olsa yardımcı olacaktır. Ancak daha detaylı yardım almak istiyorsanız muzikonair@gmail.com mail adresi ve WhatsApp üzerinden 0552 685 38 82 numarası ile bize ulaşabilirsiniz.

Bu ve benzer konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

Exit mobile version