Müzik Aleti Satışlarında Karantina Sıçraması

Karantina müzik sektörünü ve müzisyenlerini olumsuz etkilese de müzik enstrümanı pazarında olumlu gelişmelere yol açtı. Evde kendisine hobi edinmek isteyen ve yeteneklerini geliştirmek isteyen kişiler müzik aletlerine yöneldi. Müzik aletleri satışları ivme kazandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle müzik aleti satışlarının 7’ye katlandı. Karantina hobilerinin başında müzik geliyor. Zuhal Müzik’in internet satışları nisan ayında 7 kat arttı. En çok satılan ürünler ise gitar, piyano ve DJ ekipmanları oldu.

Dünya’ya konuşan Zuhal Müzik Pazarlama Direktörü Umur Sungurlu, ”Türkiye’de müzik enstrümanı pazarının yaklaşık olarak 90 milyon dolar olduğunu söyleyebiliriz. Kişi başına düşen enstrüman harcamamız sadece 1.1 dolar. Bu rakamlar daha çok motive ediyor. Nüfusu 83 milyon, yaş ortalaması ise 32.4 olan Türkiye’nin çok büyük pazar potansiyeline sahip olduğunu ve sektörümüzün daha emeklediğini düşünüyoruz” dedi.

Studio/PC İlgi Görüyor

Dijitalleşmekte olan müzikle beraber, elektronik müziğin de popülerlik kazandığını ifade eden Sungurlu, ”DJ ekipmanlarının da içinde bulunduğu Studio/PC kategorisi en çok ilgi gören kategorilerden bir tanesi. Tabii, biz de dünyadaki yeni çıkan teknolojiyi ve markaları takip ederek, bunları Türkiye’ye getiriyoruz. Native Instruments, Roland ve Akai Professional gibi markalara bu kategoride ilgi yüksek” diye konuştu.

Exit mobile version