Site icon Müzikonair

Müzik Dünyasına Açık Mektup

Ünlü organizatör Can Demiral’dan müzik dünyasını sarsacak bir mektup!..

Kişisel internet sitesinde yayınladığı yazıda bakın Can Demiral neler yazdı!..

İŞTE O YAZI!..

MÜZİK DÜNYASINA AÇIK MEKTUP

“Son günlerde artan terör olayları yüzünden turizm sektörü ve beraberinde eğlence sektörü çok kan kaybetti. Şenlikler, festivaller, konserler ve etkinlikler tek tek ertelenerek iptal ediliyor.

“2 Ay sonra yeni bir yönetmelik kararı daha çıkarılırsa ne olur ?” kaygısı taşıyoruz. Felaket tellallığı yapmıyorum! Toplumumuzun sağlığı, güzel ülkemin güvenliği ve huzurunu bu mücbir sebeplerin üstünde tutmuyorum.

Dikkatinizi çekmek istediğim konu şu; Bu süreci nasıl geçirdiğimiz, içinde bulunduğumuz eğlence sektöründeki sorunları nasıl aşacağımızın yanıtlarını aramaktır.

Provokatif eylemler haricinde, 2015 yılından bu yana artan terör olaylarının bilançosu çok ağır üzülüyoruz. Bir tarafta iptal edilen konserler ve etkinlikler oldu. Organizasyon şirketlerinin maddi ve manevi kayıpları da söz konusu.

Kısırlaşan bir müzik piyasası içinde sürekli dönüp duruyoruz. Bu zorlu mücadelenin herkes için ne kadar yorucu ve güç olduğunu idrak etmek, kimsenin pek işine gelmiyor.

Rekabetten hiç söz etmiyorum! Menajerlik hizmetleri veren şirketlerle, müzik sektöründe çalışan tüm meslektaşlarımla aynı şeyleri konuşup düşünüyoruz. Sorunların çözümünü masaya yatırabileceğimiz (dışa açık) bir meslek birliğimiz yok (!)

Yeni sanatçı adaylarının piyasaya girişimleri biliyorsunuz ki yıllardır göze batıyor. Hedef göstermeye çalıştığım kimse yok yanlış anlaşılmasın. Bir grup cemaatin etrafında dönüyor her şey…

Radyolara gelince durum çok vahim, işten çıkarmalar, maaşların ödenmemesi, şarkıların özel radyolarda sponsorlu olarak çalması vb… konular sıkça gündemimizde.

“Haksız rekabeti tetikleyen kayıt dışı çalışanlar” Vergi çeşitlerinin yeniden gözden geçirilmesi, stopaj vergilerinin değerlendirilmesi için çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler hizmet veriyoruz, albüm satışlarından yada telif haklarından para kazanmıyoruz!

“Nasreddin Hoca” bir efsaneydi o hikayesinde bindiği dalı keserdi. Bizim bindiğimiz dal oturduğumuz yerde çürüyor düşeceğimizin farkında mısınız ?

Saygılarımla,

Can Demiral”

Kaynak : Can Demiral

Exit mobile version