Sabah gazetesinden Hakan Uç son dönemde değişen müzik piyasasını yorumladı.
İşte O Yazı:
on dönemde ülkemizde pop müziğin geldiği, hatta gerilediği nokta aşikar. Hemen her gün, eski ve yeni şarkıcılar bilindik bir şarkıyı coverlayıp bize yeniden sunuyor.
Bu da demek oluyor ki; pop müzikte üretmek yerine, olanı pişirip tekrar sunma çağındayız. Tabii bu lafım bazıları için geçerli değil. Halen bir gayret içinde üretmeye çalışan popçular üzerlerine alınmasın lütfen.
Durum böyle olunca, popülarite farklı tarzlara kaydı. Buna Youtube’un genç kullanıcı kitlesi de eklenince zirve yön değiştirdi. Evet dünün zirvedeki isimleri, yerlerini farklı ve alternatif tarzda müzik yapan, bilgisayar gençliğinin nabzını ve müzik zevkini iyi analiz edenlere bıraktı. Kim mi bunlar?
Magazinde her gün görmeye alışık olmadığımız ama hem ülkemizi, hem de dünyayı sarsan gençler onlar. Adları bazen Ezhel, bazen Mero, bazen Ben Fero, bazen de Kodes…
Üstelik şimdilerde gençlerin eliyle yön değiştiren müzik zevki, bahsi geçen bu isimlere ciddi paralar kazandırıyor. Medyada her gün adlarını duyduğumuz birçok popçudan çok daha yüksek rakamlara sahneye çıkıyorlar. Çünkü patron artık gençler ve onlar bu müzik tarzlarını tercih ediyor.
Değişen kültürel yapıdan mıdır, gelişen teknolojiden midir, yoksa hızlı tüketim çağının müziği de çabuk tüketmesinden midir bilinmez ama bir gerçek var ki; o da geçmişin pop izleri yavaş yavaş siliniyor.
Ve bu çok normal…
Bu durumda; mesela Aleyna Tilki’nin ‘O Sen Olsan Bari’ şarkısı bu ay piyasaya çıkmış olsaydı, bu kadar çok tıklanır mıydı sorusu akla geliyor tabii…
Ama ne var ki, bu akım da diğerleri gibi kalıcı olmayabilir.
Etkisi ne zaman mı geçer?
Tıpkı pop müzik gibi kendini tekrar etmeye başladığı zaman tabii ki…
O gün gelene kadar, şimdilik gençlerin patronluğunda yaşasın yeni müzik türleri deyip geçelim.
Devamı: Sabah, Hakan Uç