“Müzik Sektöründe İmkanlar Artık Daha Eşit”

Tarkan, Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve daha birçok ismin prodüktörü yapımcısı olan DMC (Doğan Musıc Company) genel müdürü Samsun Demir, dün gece MüzikOnair’ın “Hüseyin Özdemir ile 15 Dakika Mola” programının canlı yayın konuğu oldu.

Başarılı yapımları ve sektörün en ünlü isimleriyle çalıştığı bilinen Demir, müziğe meraklı olan, sektörde yer almak isteyen kişilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Günde 18 saat çalıştığını belirten Demir, başarısının sırrını şöyle anlatıyor;

Yeteneğiniz olduğu alanı bulabilmek çok önemli. Yeteneğe güvenmeyip çalışmaya gayret etmek gerekir.Bütün koşullar bir araya geldiği zaman başarılı olunur. Ben biraz şanslıydım, biraz çalışkan biraz da yetenekliydim.

Sektöre adım attığı günden beri heyecanını korumaya çalıştığını söyleyen Demir bu durumu şöyle açıkladı;

17 yıl oldu. Heyecanı hiç kaybetmemeye çalıştık .Zor ve yıpratıcı bir sektör insanlarla uğraşıyoruz sadece insanlar değil birçok şeyler uğraşıyoruz. İnsanlar en renkli yanlarını görüyor ama arka planda çok zor. Hala ilk günkü heyecanı korumaya çalışıyoruz.

Müzik sektöründe ilerlemek isteyen genç yeteneklere ise Samsun Demir şu tavsiyeleri verdi;

Ne kadar yetenekliler ölçmek lazım. İnsanın yetenekli olduğu alanı bulabilmesi her şeyden önemli. Sadece yetenekli olmak yetmiyor. Bunun yanında çalışkan olmak çok önemli. Bunun yanında şans faktörü de var. Bu üçü bir araya gelince ortaya olumlu olaylar çıkıyor.

Samsun Demir, bir albüm çalışmasının serüvenini çok iyi bir söz ve besteyle başladığını önemle vurguladı. Bu yapıyı bozmayan iyi bir aranjör, şarkının duygusunu yansıtabilen çok iyi bir video klip ve dinleyiciye en iyi şekilde ulaştırmayı bilmenin süreç için önemli olduğunu belirtti.

“Olmazsa olmaz bir sanatçınız var mı?” sorusuna şu cevabı verdi;

Sanatçılarımın hepsi çok değerli. En geç şarkıcımız Aleyna Tilki. Ajda Pekkan’a kadar giden bir sanatçı yelpazemiz var. Özellikle ayırmak çok zor. Hepsi birbirinden ayrılmayacak kadar kıymetli sanatçılarımız.

Samsun Demir, son zamanlarda DMC’de en çok albümü satılan isimlerin Sezen Aksu ve Tarkan olduğunu, Sezen Aksu’nun 500 binden fazla sattığını, Tarkan’ın ise  400 binden fazla CD sattığını belirtti.

Bu dönemde bir ismin tutulabilmesi için neyin gerekli olduğu sorusunu Samsun Demir şöyle cevapladı;

Dönem dijital dönemi oldu. Bir cd 20-30 bin satıyor. Cd satışları 5 yıl içinde iyice azalacak. 8-30 yaş arası kitleyi analiz edip onlara yönelik işler yapmak, tanıtım alanında stratejiler izlemek önemli. Dijital ortamda şanslar eşit.  Eskiden yeni isimler radyolarda, gazetelerde bu kadar yer alamazdı. Sektör ne kadar dijitale kaydıkça genç isimler de o kadar çok kendilerini göstermeye başladı. Aynı anda yeni isimler çıkabiliyor. Bu şanslarını iyi değerlendirmeleri önemli.

Yapımcı olmasaydı avukat olacağını söyleyen Samsun Demir, “Hayatta bir şansınız olsaydı nasıl kullanmak isterdiniz?” sorusunu ” Hayatımı büyük bir şans olarak görüyorum. Şükrediyorum. Yine doğsam yine bu hayatı tercih ederdim” diye cevapladı.

Samsun Demir, son zamanlarda genç sanatçılardan en çok beğendiği isimlerin Aleyna Tilki, Ece Seçkin, İlyas Yalçıntaş, Edis, Emre Kaya, İrem Derici olduğunu da belirtti.

Samsun Demir yakın zamanda çıkacak projeler hakkında da tüyo verdi;

Derya Uluğ, İzel-Sinan Akçıl- Enbe, Mustafa sandal, Emre Aydın klip çekecek.

Şubat sonuna kadar 5-6 önemli isim single yapacak.

Edis, Simge Sağın, Ziynet Sali, Funda Arar albüm hazırlıyor.

Tuğba Yurt single çıkaracak.

Gülşen’in bebeği oldu, dinlenmek istedi bu yıl albüm yapmayacak.

Demet Akalın bu yaz albüm mü yoksa single mı çıkarsın karar veremedi henüz.

Tarkan, Nazan Öncel albümünde şarkı söyleyecek.

“Müzik sektörüne girmek isteyen yeteneklere ne tavsiye edersiniz?” sorusunu Samsun Demir şöyle cevapladı;

Kırılmasınlar. Bir şarkılarını biz beğenmeyince hemen yıkılıyorlar, bir şarkı beğenilmedi diye bıkmasınlar, yapmaya devam etsinler. Her geçen gün kendilerini yenileyerek bıkmadan usanmadan sabırla çalışsınlar. İstikrar ve sabır çok önemli.

Yurt dışına gideyim yapayım burada olmazsa diyorlar. Türkiye’de olmazsa yurt dışında çok daha zor. Hiçbir şey 1 günde olmaz, benim bir yere gelmem 6-7 yıl sürdü.

Exit mobile version