Site icon Müzikonair

Nemrud Grubu’nun Nemrud Albümü Plak Formatında Yayında

İlk iki albümleri ‘ Journey Of The Shaman ‘ ve ‘ Ritual ‘ ile hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir hayran kitlesine sahip olan Nemrud , kendi adlarını taşıyan 3. stüdyo albümüyle iki yıl aradan sonra müzikseverlerle buluşuyor…

Mert Göçay ( gitar & vokal), Mert Topel ( tuşlu çalgılar ), Levent Candaş ( bas gitar ) ve Mert Alkaya ( vurmalı çalgılar) ‘dan oluşan Nemrud ‘un bu albümünde göze çarpan en önemli farklılık , alışılagelen sound anlayışlarının yanısıra , deneysel arayışlar içine girmiş olmaları…

Albümdeki sözler grubun gitaristi ve vokalisti Mert Göçay' a ait olup ,tüm müzik ve düzenlemeler ise grubun ortak çalışmasıdır. Hem LP hem de CD formatında yayınlanan bu konsept albümde 4 şarkı yer almaktadır. Plağın A yüzünde bulunan “Gods Of The Mountain” ve “Lion Of Commagene” ile B yüzünde bulunan “The Euphrates” ve “Forsaken Throne” şarkıları bir hikayenin birbirine bağlı 4 bölümüdür. Albümün CD formatında ise yukarıdaki şarkılara ek olarak ‘ Gods Of The Mountain” ile ‘ Forsaken Throne’ un radyo versiyonları yer almaktadır.

Albümde yer alan fantastik ve mistik söylemlerin hepsinin metaforik karşılığı vardır.

Örneğin, yeryüzünün hiçlikten yaradılışı, tanrıların Nemrud Dağı'nı mesken tutmaları tüm insanlığa sevgi, saygı, barış, ahlak gibi erdemleri aktarmaya çalışmaları, kadim Fırat Nehri'nin oluşması, para, pul, gücün anlamsız ve tıpkı Fırat Nehri’nin akan suları gibi gelip geçici olduğundan bahsedilir. İnsanoğlu zamanla özünden uzaklaşır.

Savaşlar ve felaketlerin ardı arkası kesilmez. İnsan dünyaya hükmederken bütün erdemler ve güzellikler son bulur.

Sonuç olarak Tanrılar Nemrud Dağı tepesinde bulunan tahtlarını terk ederler. Artık insanoğlu tek başınadır.

Albümün kayıtları 07-15 Aralık 2015 tarihlerinde Kadıköy ‘deki Erekli Tunç Stüdyoları’nda analog olarak gerçekleşmiş olup ,mix ve mastering işlemleri ise 2016 Ocak ayının ilk haftasında İtalya’da tamamlanmıştır.

Kapak tasarımı ise, Türkiye'nin en önemli illustratörlerinden, aynı zamanda tekstil moda tasarım konusunda akademik kariyer sahibi sanatçı Betül Dengili Atlı ‘ya aittir.

1969-1975 yılları arasında imzasını attığı eşsiz plak kapak tasarımlarından tanıdığımız sanatçı bu tasarımı , 2106 yılının başında 3 hafta süren bir çalışma sonucu yaratmış olup, eserin Türkiye’de ve yurtdışında şu ana kadar yapılan en dikkat çekici çalışmalardan birisi olmasını sağlamıştır. Betül Dengili Atlı, tasarımda albümün konseptini yansıtmakla kalmayıp aynı zamanda dinleyiciye şifreli mesajlar vermiştir. Eski bir Türk alfabesi ile verdiği bu gizli mesajların ne olduğunu bulma işini müzikseverlere bırakmıştır.

Kapaktaki şarkı sözlerinin bulunduğu Insert çalışması Buğra Batuhan Berah' a, LP ‘nin ve CD ‘nin genel tasarımı ise Burç Oktay’a aittir.

Gelişmeleri MüzikOnair’dan takip edebilirsiniz!..

Exit mobile version