Müzikonair Nihat Sırdar “Türkiye’de Radyoyu Müzik Kutusu Gibi Görme Durumu Var” | Müzikonair
RadyoUlusal

Nihat Sırdar “Türkiye’de Radyoyu Müzik Kutusu Gibi Görme Durumu Var”

Hafta içi her gün sabah Nihat’la Muhabbet, akşamları Nihat’la Sivrisinek programında gündeme ilişkin eğlenceli anlatımları ile evlerimize, araçlarımıza konuk olan Nihat Sırdar, merak edilenleri MAG okurları için anlattı.

“Radyodaki özgürlük televizyonlarda yoktu. Hep belgesel programı yapma niyetindeydim”

Hafta içi her gün sabah Nihat’la Muhabbet, akşamları Nihat’la Sivrisinek programında gündeme ilişkin eğlenceli anlatımları ile evlerimize, araçlarımıza konuk olan Nihat Sırdar, merak edilenleri MAG okurları için anlattı.

26 yıl önce özel radyoların hayatımıza girmesi ile kariyerine başlayan, radyonun cesur sesi Nihat Sırdar radyoculuk kariyerini, kitaplarını ve gelecek projelerini Hat Yapım organizasyonu ile geldikleri Ankara’da “Bütün Kazlar Toplandık” gösterisi öncesi verdiği özel röportajda paylaştı. Tiyatroculuğa dair hevesinin olduğunu söyleyen Nihat Sırdar, “Radyocu olmasaydım, tiyatrocu olurdum öyle bir hevesim vardı” dedi.Radyo programında çaldığı eğlenceli şarkılar ile de gündem oluşturan ünlü radyocu, “ Her haber türüne, gündemdeki olaylara göre çalınabilecek şarkılar var aslında ama insanlar çalmıyor, ben çalıyorum” diye konuştu.

“Türkiye’de radyoyu müzik kutusu gibi görme durumu var”

Türkiye’de radyoculuğun geçmişini de değerlendiren Nihat Sırdar şunları söyledi: “Teknolojik açıdan büyük bir ilerleme ve gelişme yaşandı. Dünyanın çok az gerisinden gidiyoruz teknoloji anlamında. Fakat yayıncılık ve içerik açısından maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü radyoyu müzik kutusu gibi görme durumu var Türkiye’de. Dünyada böyle değil. Evet müzik radyoları var. Belirli bir müzik türüne odaklanıp o müzik türünün gelişmesi için çalışan radyolar var. Dediğim gibi radyo, bir müzik kutusu değildir sadece. İnsanın hayal gücünü besler, siz dinlerken hayal edersiniz. Dolayısıyla insanlara yalnızca müzik değil, hayal edebileceği şeyler de vermelisiniz. Kaldı ki insanlar, günümüzde istediği zaman istediği müziği pek çok platformdan dinleyebiliyor. Radyo yalnızca müzikten devam ederse öleceği öngörüldüğü için dünya genelinde farklı alanlara yöneldi radyocular. Biz de bunu yaptık aslında. “Talk Radio” diyor buna yabancılar. Biz bunu yapıyoruz ve yıllarca da bunun üzerine çalıştık. Radyoların sadece müzik işinden uzaklaşması gerekiyor ki sektör daha çok büyüsün ve daha iyi noktalara gitsin”

Televizyonda olmayı düşünür müsünüz sorunu da yanıtlayan Nihat Sırdar, “ Radyodaki özgürlük, televizyonlarda yoktu o zamanlar. Ben hep belgesel programı yapma hevesindeydim. Öyle bir program da yaptık zaten. Televizyonda göründüğünüz zaman Türkiye’de özgürlüğünüz kısıtlanıyor” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu