Site icon Müzikonair

Senfo: Müzik Benim Mahallem, Sokağım, Şehrim…

Müzikonair yazarı Mehmet Çelik, Senfoni nam-ı diğer Senfo ile buluştu. Müzikal kariyerine yönelik sorulara içtenlikle yanıt veren rapçi Senfo, rap camiasından ve müzikal projelerinden söz etti. Senfo, ”Eskiden tank gibi olan rapçiler, şu an su tabancasıyla ateş etmeye çalışıyor. Dünya hain…” diye konuştu.

Müzik senin için ne ifade ediyor?

Müzik benim ailem, mahallem, sokağım, şehrim… Müzik benim her şeyim. Yaşama şeklim, giyim tarzım. Her şeyimin müzikle bir ilgisi var. Hayatımdan müziği alsalar her şeye en baştan başlamam gerekir. O kadar vaktim yok. Ben olduğum sürece müziğimle abi kardeşiz.

En çok feyz aldığın sanatçı kim?

FUAT ERGİN BABA.
Duruşuyla, şarkılarıyla, fikirleri ve kişiliğiyle… Her şeyiyle. Şu an müzik yapıyorsam, onun sayesinde. Tarzlarımız farklı olabilir ama aynı mücadelenin içinde, aynı geminin yolcularıyız. Fuat’ı dinlediğimde içimde oluşan o hisleri hiçbir şekilde anlatamam.

”Eskiden Tank Gibi Olan Rapçiler, Şu An Su Tabancasıyla Ateş Etmeye Çalışıyor”

Bir MC olmanın yanında bir de beatmaker hatta prodüktörsün. Mutfak kısmı senin için ne ifade ediyor?

En sevdiğim yemekler kendi yaptığım yemeklerdir.

Birçok tarz varken hiphop ile nasıl özdeşleştin?

Diğer tarzlar sürekli bir şeylere hapisti, özgür değillerdi. Özgür olan herkesi gönderdiler. Günümüzde hiphop eskisi gibi özgür olamasa da eskiden insanlar isminden bahsederken bile bir düşünürlerdi. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Eskiden tank gibi olan rapçiler, şu an su tabancasıyla ateş etmeye çalışıyor. Dünya hain…

Dissleşme ve bunun üzerinden popülerlik elde etme konusunda düşüncen nedir?

Dissleşme konularında hiçbir şey düşünmüyorum. Hiphop kültürünün içinde olan bir şey. Tek rahatsız olduğum nokta, iki kişinin arasında bir sorun varsa, bu sorunu o iki kişi çözmeli. Araya başkaları girmemeli veya sokulmamalı.

Türkiye’de hiphop konusunda eksik olan şey nedir?

Tek kelime, “duruş”.

Yaparken en keyif aldığın projen hangisi ?

Proje olarak konuşmak gerekirse, 1 Ocak’ta çıkan EP’im ‘Kimsesiz’i çok keyif alarak yaptım. Favorim ‘Rüya’ . Her şeyiyle uğraştım, bütün prodüksiyonları bana ait. Gözbebeğim, ‘Kimsesiz’.

Son olarak Müzikonair takipçilerine ne söylemek istersin ?

Başkasının hayatını değil de kendi hayatınızı yaşayın. Düşünceleriniz sizin olsun. Olumsuz bir durum olursa sorumlusu siz olun, olumluda da aynı şekilde. Başkasının ipiyle kuyuya inmeyin. Dinlemek istediğiniz müziği seçebileceğinizi unutmayın, kimse size dinlemek istemediğiniz bir şeyi dinletemez. Hep mutlu olun. Ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve Senfo’ya bir şans verin.

Röportaj: Mehmet Çelik | Müzikonair

Exit mobile version