Site icon Müzikonair

Sezen Aksu’nun Evi Olduğu İddia Edilmişti! İşte Özgür Aras’tan Açıklama…

Sezen Aksu’ya ait olduğu öne sürülen ve Mehmet Akif Ersoy’un bir dönem Beylerbeyi’nde yaşadığı evin dönüştürülemsiyle ilgili Özgür Aras’tan açıklama geldi.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir haber yapıldı. Aksu’nun, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy’un bir dönem Beylerbeyi’nde yaşadığı evi, güzellik merkezine kiraya verdiği yazıldı. Konuyla ilgili ünlü menajer ve iletişim danışmanı Özgür Aras’tan geldi. Aras, Takvim’deki köşe yazısında ‘İşin aslı bildiğiniz gibi değil’ sözleriyle açıklama yaptı.

İşte yazının ilgili kısmı;

Sezen Aksu, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un bir dönem Beylerbeyi’nde yaşadığı evi 2011 yılında, 350 bin TL’ye satın aldı. 3 katlı olan eve 2014’te 500 bin TL değerinde tadilat yaptı ve dışı cephesi ise aynı kaldı. Şimdi o evin, güzellik merkezi olarak kiraya verildiği ortaya çıktı… Yıllardır böyle haberler okuyoruz… İşin aslı bildiğiniz gibi değil. Hem de hiçbir şekilde.
Sezen Aksu bir şey söylemedikçe biz gerçek sanıyoruz bunu anladım. Bahsi geçen İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evinin sahibi Sezen Aksu değil. Bir paralel sokakta yine tarihi bir bina olan evin sahibi kendisi… Sadece aynı semtte bir eve sahip olmasından dolayı kaynaklanıyor tüm bunlar. Bir deli bir kuyuya taş atar, onlarca akıllı çıkaramaz ya; işte tam böyle durum.
1908-1912 yılları arasında Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı ev, Üsküdar Belediyesi tarafından tespit edilmiş ve üzerinde levhalı olarak sokakta duruyor.
Ben söylemiş olayım; belki doğrusunu bilmek istersiniz diye yazdım.

Kaynak: Takvim | Özgür Aras

Exit mobile version