Site icon Müzikonair

Şubat 2019 Radyo Reyting Analizi

Herkese merhabalar…

Bu ay radyo reyting analizinde ne yazacağımı bilemedim. İlk 10 aynı olduğu gibi duruyor. 11 ve 12. sıralar Fenomen ile Joytürk yer değiştirmiş. Hatta ilk 30’a bakın, neredeyse aynı… Bir iki değişiklik var o kadar…

O zaman ne yapacağız, ince nüanslara bakacağız.

Alem FM’den başlayalım. Geçen ay 15. sırada olan Alem FM bu ay 16. sırada. Hem de dinleyici kaybetmiş. Arkadaş bu radyoda çok güvendiğiniz Serdar Gökalp, Fatih Yıldırım, Umut Bezgin yok mu? Var. Eee? Demek ki çok da güvenmemek gerekiyormuş. Üstelik Serdar’ın rakibi Zeki Kayahan Coşkun uzun süredir yayınlarda yok. Ben onu bunu bilmem. Alem FM ilk 10’da değilse, Serdar da Fatih de hatta radyonun başındaki Sibel Toprak Yıldırım da sınıfta kalmıştır.

Best FM’e helal olsun. 10. sırada dinleyici de artırıyor. Hem de arkasında medya gücü yok, tek başına dimdik ayakta!.. Ceyhun Yılmaz’a, Cem Arslan’a, Best FM ekibine ve Emrah Hattat’a yürekten alkış!.. Alem FM’in kıymetiğini bilmediği, beğenmedikleri Adem Metan Best FM’de döktürüyor.

Radyo 7’yi de alkışlamak gerekiyor. İlk 5’e girdi, girecek. Kemikleşmiş kadrosuyla, yayın içeriğiyle radyoculuğu doğru yapıyorlar. Karşılığını da alıyorlar…

Radyo D’de Şafak Ongan’ın gidişi ve Murat Duran’ın gelişi radyoya yaramış görünüyor. Eftalya Nur Öktem, sevgilisi Fatih Yıldırım’a nazaran gittiği yerde harikalar yaratıyor. Radyo D’nin dinleyici sayısı artmış ama orada da bir takım hatalar var. O hatalardan kurtulursalar Radyo D büyük bir sıçrayış yaşayarak ilk 15’teki yerini alacaktır.

Karşımıza bu ay reyting listelerinde Power Pop çıktı. Türkçe popun eskimeyen eskilerini çalan Power Pop Radyo 34. sıradan giriş yaptı. Zamanla da sırası artacaktır. Dinlediğim kadarıyla iyi bir playlist oluşturmuşlar.

Radyo Turkuvaz dinleyici sayısını artırmış. Ama büyük kanallarla kapışmaya ne zaman geçecek diye bekliyoruz…

Radyolarımızı sporla özdeşleştirecek olursak, 1. lig radyolarımız Kral FM, TRT FM, Powertürk, Kral Pop, Metro FM, Radyo 7, Slowtürk, Süper FM, Power FM, Best FM olarak karşımızdalar…

2. lig radyoları; Joy Türk, Radyo Fenomen, Radyo Seymen, Show Radyo, Alem FM, TRT Radyo 1, A Haber Radyo, Pal Nostalji, Radyo D ve NTV Radyo.

3. lig radyoları; Karadeniz FM, Radyo Alaturka, İmbat FM, İstanbul FM, Radyo Viva, CNN Türk Radyo, Radyo Turkuvaz, Pal Station, TGRT FM, Joy FM.

4. lig radyoları; TRT Radyo Haber, Baba Radyo, Radyo Spor, Power Pop, Virgin Radio, Habertürk Radyo, A Spor Radyo, Pal FM, Radyo Kordelya, Kayseri Can Radyo.

Bunları niye böyle öbek öbek ayırdım biliyor musunuz, büyük sandığınız, kurumsal yapısıyla sermayesiyle çok dinlendiğini düşündüğünüz bazı radyoların aslında hangi radyolarla yarıştığını görün diye…

Herkese mutlu günler dilerim.

Özcan Beylan | MüzikOnair

Exit mobile version