Site icon Müzikonair

Twitch Telif Sorunlarıyla Gündeme Gelmeye Devam Ediyor

Amerika Müzik Endüstrisi Birliği (RIAA), canlı yayın platformu Twitch’in hiçbir telif hakkı almadan müzik yayını yaptığı gerekçesiyle Amazon’a mektup gönderdi.

Amazon’a bağlı oyun temalı canlı yayın platformu Twitch, müzik içeriklerindeki telif sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Dijital ortamda müzik yayını yapmak için platformların mevcut teliflerden en az ikisine, senkronizasyon telifine ve mekanik telife sahip olmaları gerekiyor.

Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası İhlal Mi Ediliyor?

RIAA tarafından Amazon’a gönderilen mektup, Twitch’in Amerika’da kabul gören Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası’nı ihlal ettiğini kanıtlamak için atılmış bir adım olarak görülüyor.

Mektupta Twitch’in daha önceki kaçak müzik yayını uyarılarını ne aldıklarına dair ne de yayınları önlemek adına adım atmadıkları belirtiliyor.

Soundtrack Özelliğine Eleştiri

Öte yandan RIAA Twitch’in yeni Soundrack özelliğini de eleştiriyor. Bu özellik, yayınlanan videodan müzikleri ayıklıyor. RIAA, Twitch’in gerekli hiçbir telifi almamak için gösterdiği efor karşısında hayrete düştüğünü belirtiyor.

Twitch ise yaptığı açıklamada müzik sektörüne gereken teliflerin ödendiğini, ancak özellikle RIAA’nın istediği telifleri ödemediklerini savunuyor.

Twitch’in ödediği teliflerden biri kamuya açık alanlarda müzik çalma ile ilgili, yani restoran ve kafe gibi yerlere verilen türde bir lisans. Twitch, Soundtrack özelliğinin de gerekli tüm teliflere sahip olduğunu belirtiyor.

Exit mobile version