Uğur Aslan: Şarkı Söyleyerek Üniversite Okuyabildim

Uğur Aslan, Armağan Çağlayan'ın 'Gör Beni' isimli YouTube programına konuk olarak özel hayatı, oyunculuğu ve müzik kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Uğur Aslan, Armağan Çağlayan’ın ‘Gör Beni’ isimli YouTube programına konuk olarak özel hayatı, oyunculuğu ve müzik kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Müzikten Kazandığım Parayla Üniversite Okudum

Aslan, müziğin üniversiteyi okumasında da çok önemli yeri olduğunu belirterek, sektöre nasıl girdiğini anlattı: “Şarkı söyleyerek üniversiteyi okuyabildim. Barlarda şarkı söylüyordum. Ankarada bir grubumuz vardı. Nitelikli müzik üretildiği ve nitelikli insanların olduğu zamanlardı. Oradan kazandığım parayla üniversiteyi okudum”

Uğur Aslan, şarkıcılığa bir dönem oyunculuk yüzünden ara verdiğini söyleyerek, “Oyunculuğa başlayınca biraz ara vermiş oldum. İstanbulda 2 kez sahneye çıkmayı denedim. Ama bir türlü oturtamadım. Teknik ve zamansal anlamda sıkıntı yaşadım. Hep hayal ettiğim bir hikaye vardı. Onu da oluşturabilince tekrar sahneye  çıktım”  dedi.

Böyle Bir Geri Dönüş Alacağımızı Düşünmedim

Afara – Arabesk Müzikali’nin nasıl ortaya çıktığını anlatan sanatçı, “Hayatım boyunca hiç sonra ne olacağını hesaplayabilip yaşayamam. Tesadüfen Yargı dizisinin yemeğindeyken sahneye çıktım. 4 tane şarkı belirlemiştim. Onları okuyacaktım. Ortam yüzünden biraz kendimi de kapattım. Sonra isterseniz eğlenceli bir şeyler yapalım dedim. Böyle bir geri dönüş alacağımızı düşünmemiştim. Spontane gelişti. İçtenlik tarafı sevildi sanırım” ifadesine yer verdi.

Şarkı Söylemekten de Oyunculuktan da Vazgeçemem

Uğur Aslan, “Şarkı söylemekten de oyunculuktan da vazgeçemiyorum. İkisini de çok seviyorum. Ömür boyu ikisi de devam edecek gibi” diyerek müzik ve oyunculuğu birarada yapmayı bırakamayacağının da altını çizdi.

Sanatçı, müzik ve medya sektörü hakkında yorumunu şu sözlerle dile getirdi: “Bazen sektörün durumu sizin kenarda bekletilmenizi sağlıyor. Bu bir sorun. Siz kendinizi donatmaya çalışıyorsunuz ama sektörde farkında olunmamak üzücü. Popüler kültürün etkisi altında bir programa çıkınca seyirci sizi fark edip emeğinizi görüyor ve karşılık buluyorsunuz. Keşke bu daha önce gerçekleşse”

Exit mobile version