Geçtiğimiz hafta hain İdlib saldırısında verilen şehitlerin ardından sanatçılar konserlerini, magazinciler ise programlarını iptal etmişti.
İlgili Haber: İdlib Saldırısı Sonrası Sanatçılardan Jet Karar
Klibi çıkacak olan şarkılar klibini, albümü çıkacak olan şarkıcılar ise albümlerini en azından 1 günlüğüne çıkarmak istemedi. Ancak bazı sanatçılar ise müziğin iyileştirici olduğunu bu yüzden müzikal çalışmalara ara verilmesinin pek doğru olmadığını dile getirdi.
İşte Müzik Dünyasını İkiye Bölen Tartışma
Mor ve Ötesi grubunun sevilen solisti Harun Tekin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda futbol maçlarının ertelenmeyip kültür sanat etkinliklerinin iptal edilmesini bir futbolsever olarak eleştirdiğini dile getirdi:
“Fedakarca hayatını ortaya koyan ve kaybeden canlarımızın kayıplarımızın hatırasına da saygısızlık yaparken, birlikte daha da çok hastalanmayalım, bu üzüntüler ve bu öfkeler bizi insanlıktan çıkarmasın, başkalarının acısını da öfkesini de duyamayacak kadar kendi içimize çöküp kendi içimizdekini de anlamaktan aciz öfke topları gibi yaşayıp gitmeyelim istiyorsak, haydi böyle zamanlarda futbol maçlarına da ara verilmesin ama, kültür sanat etkinlikleri de iptal edilmesin. Birbirimize bunu yapmayalım. Sahnenin, performansın, hele müziğin iyileştirici, yara saran gücünden kendimizi mahrum bırakmayalım. Bu konuları düşünmeye ara vermemek de nice değerlerin genç yaşta toprağa düştüğü bu ülkeye ve onlara borcumuzdur”
Öte yandan ünlü şarkıcı Birkan Nasuhoğlu da Instagram hesabından Tekin’in sözlerini destekler nitelikte açıklamalarda bulundu:
“Müzik, sadece “eğlence” demek değildir.
Öncelikle hepimizin başı sağ olsun.
Ölümün varlığı her ne kadar yeterli acıda olsa da birilerinin hırsı uğruna ölmenin acısı tarif edilemez… Meyhaneler açık, restoranlar tıka basa dolu, maçlar kesintisiz devam ediyor, tv dizileri aynen devam… Ama müzik sussun istiyorlar. Biz sahneye çıktığımızda ne anlatıyoruz, sahnede olduğumuz süre boyunca hiç tanımadığımız insanlarla ne kadar değerli şeyler paylaşıyoruz kimse farkında değil mi? Bugün, yarın iptal ettiğimiz konserleri 1 ay sonra yapınca her şey unutuluyor mu? Şeffaflıktan ışık yılı kadar uzak, sansürlü planlarla hepimiz adına kararlar alanlar gerçekten yas tutmak nedir biliyor mu?
Ben yarın bu sahneye çıkıp şarkılarımı haykırırcasına söylemek istiyorum. Sadece yakın zamanda değil, bugüne kadar haksız yere can vermiş kaç kişi varsa hepsinin aşkını, hayat sevgisini yüreğimde hissederek onların sesi olmak istiyorum. Bu demek değil ki biz yas tutmak nedir bilmeyiz, bizim insana saygımız yok! Tam tersi, hayat dediğimiz şey geri kalan her şeyden çok daha mühim ve anlamlı! Ve değişim, hayat devam ettiği sürece kendini gerçekleştirebilir.
Zaman zaman müzikle ilgili de yazan Habertürk köşe yazarı Esin Övet ise kültür sanat etkinliklerinin iptal edilmesinin bir gereklilik olduğunu düşünüyor. Övet, dünkü yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
Eğlence dünyası kepenk indirdi.
Ki indirmesi de gerekiyordu.
Bu üzüntüyle hiç kimse şarkı söyleyemez.
Hiç kimse birilerini oynatmak için uğraşamaz.
Kimse bu durumda eğlenmeyi bırak başka bir düşünceye bile giremez.
Ancak unutmayın ki!
O mekanlarda çalışan garsondan tutun, komiye kadar. Mutfakta ki, insandan kapıya kadar. Hatta o sanatçıların arkasında çalışıp enstrüman çalan birçok kişi evine para götürmek için uğraşıyor.
Kirasını ödemek, çocuklarının okul masraflarını ödemek için sabahlara kadar çalışıyor.
Üç kuruş paraya çalışan çok kişi var.
Tabii ki, bir günden, üç günden, beş günden hiç bir şey olmaz.
Herkes idare edecek elbet.
Biz güçlü bir toplumuz. Ancak bir an önce ülkemize barış gelsin istiyorum.
Çünkü bu ülke olarak biz bunu ve daha fazlasını hak ediyoruz.
Kaynak: Habertürk