Hürriyet Gazetesinin “Pop Müzik Öldü mü?” sorusunu Edis, Gülşen, İrem Derici, Aşkın Nur Yengi, Erol Evgin ve Ajda Pekkan gibi isimlere sormasının üzerine tartışmayı başlatan Müzik Onair’den yeni yorum geldi.
Rap müziğin yükselişinden beri pop’un hep aynı içerikli şarkılar yayınlamasından dolayı rap- pop müzik tartışmalarını Müzik Onair olarak biz başlatmıştık. Hürriyet Gazetesi bu tartışmalar üzerine ünlü popçulara “Pop Müzik Öldü mü?” sorusunu yöneltti.
Ajda Pekkan “Madonna ve Beyonce rap mi yapıyor? diyerek, kendi tarzında müzik yapmaya devam edeceğini söylerken aynı zamanda rap müzik dinlediğini de belirtti.. Ferhat Göçer ise “Türkiye’de rap’in bu kadar yükselmesinin bir diğer sebebi de pop müzik eser sahiplerinin, yayıncılarının ve yapımcılarının bir kısırdöngüye girmiş olması” sözlerini kullandı. Erol Evgin ise ilerde rap müzik yapabileceğini dile getirirken “Gençlerin çok sorunları var. Rap yaparak ya da dinleyerek kendilerini ifade ediyorlar, belki ileride bir rap çalışması ben de yapabilirim” sözleriyle dikkat çekti.
Ünlü şarkıcıların açıklamalarına karşılık popçuların yanlış zihniyetlerinin değişmediği sürece pop müzik ölecek gibi görülüyor.
Aranjöründen, söz yazarı, bestecisine ve sanatçısına kadar pop müziğin sorunu ruhsuzluk. Bunu da getiren aşırı para hırsı… Süperstar’ın para için bir mobilya şirketine yıldızların altında şarkısının sözleri uyarlanmış şekliyle söylemesi Ekşi Sözlük’te ve sosyal medyada oldukça eleştirilmişti. Buna karşın Ezhel gibi rapçilerin ülke sorunlarından bahseden şarkıları ve reklam ajanslarına uzak duruşları izleyicilerinden artı puan getirmiş durumda.
Pop starları YouTube’dan da biraz para kazanalım diye YouTuber olmaya çalışıyor. Son kurban Oğuzhan Koç… Başarılı popçu 100 milyonlarca izlenen şarkılarını akustik yaparak hezimet üzerine hezimet yaşıyor 10 gündür…
Söz ve beste yapanlar havuzlu evlerde yaşayıp lüks otomobillere binmek için seri ticari üretime geçmesi ise son zamanlarda en çok eleştirilen konulardan. Bir de iyi şarkılarını ayırıp kendileri söylemeye çalışıyorlar.
Rapçiler ise gerçekten farklı öyküler anlatmaları ve ülke gündeminde olan sorunları özgürce söylemeleri ise özellikle gençlerin bir hayli dikkatini çekmiş durumda. Rapçilerin yıllardır popçular kadar para kazanmadan ve para peşinde olmadan bir şey anlatmaya çalıştıkları görülüyor.Ve ana akım medyadan uzak duruyorlar.Popçular kendi çöplüklerinde birbirlerini yerken birbirlerine destek oluyor birlikte şarkılar yapıyorlar. Bir moda sanıyor popçular rapi ama bir ruh bir felsefe yatıyor derinlerinde. Eğer bunu fark edip üretimlerine yansıtamazlarsa pop diye bir şey kalmayacak.