Merhaba Cem bey Müzikonair’a hoş geldiniz Öncelikle corona virüsü ile başlamak istiyorum. Malum gündem pandemi. Pandemi süreciyle birlikte genel olarak günleriniz nasıl geçiyor? Karantina günlerinde en çok neyi özlediniz? ve herşey normalleştiğinde ilk ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Herkes gibi bende sabırla bugünlerin bitmesini bekliyorum, en çok sahnelerde olmayı özledim , evime mini stüdyo ve spor alanı kurdum kendimi üretmeye vererek, güzel günler için formda ve motive kalmaya çalışıyorum.
Daha küçük yaşlarda beste yapıp söz yazmaya başlamışsınız. O yaşlarınızda sizi şarkı yazmaya iten neydi? ve Londra’da uluslararası ticaret ve işletme okuduğunuzu biliyoruz. Peki müziğe geçiş nasıl oldu? Müzik yolculuğunuz nasıl başladı? Biraz bahsedebilir misiniz?
Çocukluk zamanlarımdan bu yana kendimi bildim bileli hep şarkılar söylüyorum müziği seven bir ailede büyüdüm, 15-16 yaşlarımda şarkılar yazmaya başladım , lisede okul orkestrası ile sahneleri tattım ve kopamadım Üniversite yıllarımda Londra’daydım orada yaşamam özlediklerime Besteler yapmama sebep oldu, üniversite bitince de müziğin hayatımda hobi olarak kalamayacağını profesyonel olarak yapmak istediği i anladım ve Türkiye’ye dönüp albüm yaptım, sonrası bildiğiniz gibi arka arkaya geldi, Single’lar Diziler, Filmler,konserler.
Şimdiler sözü ve müziği kendinize ait olan ‘’Bilmez’’ isimli Deep House bir parça ile müzikseverlerinizin karşısına çıktınız. Öncelikle hayırlı olsun. Peki Deep House bir parça yapmak nereden aklınıza geldi. Biraz yeni şarkınızdan bahsedebilir misiniz?
Müzik yapmak profesyonel mesleğiniz olunca, amatör dinleyiciliğiniz de biraz değişiyor, şarkıları hep teknik açıdan yorumlayarak dinliyorsunuz. Ancak House müzik dinlemek benim için biraz farklı bana çok iyi geliyor, zihnimi boşaltıyor terapi gibi o kadar keyif alıyorum ki saatlerce kulaklığımda Deep house çalabilir. Benim keyif aldığım bu formatta sevenlerime bir şarkı sunmak istedim. Bu sebepten “Bilmez” için Deep House şarkıların başarılı aranjörü Deeperise ile çalıştım.
‘’Bilmez’’ isimli yeni teklinizin klibinin yönetmen koltuğunda Can Sarcan yer alıyor. Öncelikle gerçekten çok güzel bir klip olmuş. Klip çekimleriniz nasıl geçti. Çekimler nerede yapıldı. Biraz bahsedebilir misiniz?
İşime aşığım ve işine aşık insanlarla çalışmaktan tarifsiz bir haz duyuyorum. Yönetmen Can Sarcan onlardan birisi projeden bahsettiğim andan beri gece gündüz aynı heyecanla birlikte hazırlandık, uçurumlarda kullanabilmek için motor dersleri aldım, Kartal Kayalıkları Kerpe’de saklı kalmış müthiş bir yer klipte hem bu güzelliği gösterelim hemde eşsiz manzarasında şarkımızın duygusunu anlatalım istedik.
Müzisyen kimliğinizin dışında oyunculukta yaptığınızı biliyoruz. Bugüne kadar bir çok dizide sizleri severek izledik. Peki şimdilerde üzerinde çalıştığınız yeni projeleriniz var mı?
Oyunculuğu çok seviyorum, en son Hazal Kaya, Enis Arıkan ve Onur Tuna ile beraber “Benden ne olur” Sinema Filmini çektik tabi malum pandemi sebebi ile yayına henüz girmedi. Müzikle beraber oyunculuğa da devam etmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi artık eskisi gibi albüm yapılmıyor, tek şarkı üzerinde ilerleniyor ve yapılan şarkılar da çok çabuk tüketiliyor bunun sebebini neye bağlıyorsunuz?
Tek kelime ile özetlersek dijitalleşme. Dijital dünya hayatımızı kolaylaştırdığı kadar bazı manevi anlamları nasıl götürüyorsa müzikte nasibini alıyor tabi ki. Nasıl ki çoğumuz artık pazardan koklayarak meyve almıyoruz tek tuşla kapımıza geliyor, artık albüm almaya gitmek, heyecanla beklemek, dokunarak almak da yok. Dijital ortamda tek tuşla 15- 20 saniye dinleyip geçtiğimiz şarkılar yığını var. Bu kadar kalabalık şarkı listeleri arasında albümle var olmak oldukça zor, malesef dinleyicinin de artık sanatçıların albüm şarkılarına eskisi kadar tahammülü yok. Bu dijital hızlı tüketim ortamında kısa bir zaman sonra dinleyici de farketmeden albümün eskişdiğini düşünüyor, o sebepten son dönemde sık sık single’larla buluşmak daha tercih edilir bir yöntem.
Özellikle pandemi dönemiyle birlikte müzik sektörünün değişiminde dijital mecraların, sosyal medya platformlarının etkisi daha çok artmış durumda. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz? Sizce avantaj ve dezavantajları var mı?
Müzik her çağda kendisini duyuracak farklı platformlar bulmuş, artık çağ dijital ve sosyal medya platformları en basit insanlara ulaşma yöntemi. Pandemide bu daha çok arttı, elimizde telefonlarla fotoğraflar çekip altına müzikler koyuyoruz, müzikli videolar çekiyoruz, bu üretilen müziği duyurmak için çok güzel bir avantaj tabi ki, ancak dezavantajı ise sadece bu platforma hizmet etmesi için yapılan niteliksiz şarkılar dolu. Maalesef bu platformlarda öne çıkıyor ve müzikte dejenerasyon sebebi oluyorlar.
Son olarak MüzikOnair okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?
Tüm dünya olarak çok zor bir yıl geçirdik, en çokta müzisyenler ve müzikseverler etkilendi artık zor günlerin sonuna geldiğimize inanıyorum. Herkese birazcık daha sabır diliyorum. Güzel günler yakın, Müzikle kalın