Müzikonair Tan’dan 16 Serilik Harbiye Konseri Rekoru | Müzikonair
MüzikMüzik Haber

Tan’dan 16 Serilik Harbiye Konseri Rekoru

Hürriyet Kelebek’te yayınlanan Magazin Konseyi ile Haftanın Gündemi’nde Tan Taşçı’nın 16 serilik Harbiye Konseri Rekoru konuşuldu.

16 serilik Harbiye Konseri Rekoru ile adından söz ettiren Tan Taşçı, Hürriyet Kelebek’te yayınlanan Magazin Konseyi İle Haftanın Gündemi’nde yer aldı.

“Tan Taşçı’ya Helal Olsun” başlığıyla yayınlanan yazıda;  Ömür Gedik, Onur Baştürk, Savaş Özbey ve Orkun Ün, Tan’ın rekorunu yorumladı.

Hürriyet’te yayınlanan yazı şu şekilde:

Tan Taşçı’ya Helal Olsun

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser vermek, alanı doldurmak sanatçılar için hayati öneme sahip. 2017 yılında  Megastar Tarkan, Harbiye’de bir sezonda 15 konser vererek tarihi bir rekor kırmıştı. Bu sene ise Tan Taşçı’ndan yeni bir Harbiye rekoru gelecek. Tan Taşçı 16 serilik bir Harbiye rekoru ile sezonu tamamlayacak.

Taşçı’nın bu yeni tarihi rekoru ise sanat camiasında da övgüyle bahsedilir oldu. “Harbiye’de Tan rüzgarı” olarak adından bahsettiren Taşçı için bazı sanatçıların yaptığı yorumlar ise şöyle:

Ömür Gedik: “Tan hırs yapacak biri değil. Hayatı sakin ve geldiği gibi yaşayan biri. Kendisine, sahnesine olan talep artınca Harbiye konser sayısı da arttı haliyle. Konserler öyle çoğalsın ki herkes birbirini geçsin, ne güzel olur. Tan’ı keyifle izliyoruz, Tarkan’ı da çok özledik.”

Onur Baştürk: “Tan’ın şarkılarının bir damarı var ve bu damar seviliyor. Onun etkisi bence. Zeynep Avcı’nın söylediği “Yalan” şarkısının getirdiği ekstra bir rüzgâr da var, o da etkili olmuştur. Ama bence seyirci Tan’ın sahnesini de seviyor, tıpkı Kenan Doğulu gibi. O yüzden bir giden tekrar gidiyor. O nedenle peş peşe konser verebiliyor.”

Savaş Özbey: “Bu işler hırs değil, arz-talep meselesi. İnsanlar konserlerine akın etmedikçe istediğin kadar hırs yap, n’olacak? Tan’ın konser performansları çok iyi. Ama bu yılki başarısında bunun kadar pandemide sanatçılara hasret kalınmasının da etkisi var. Aynı hasret Tarkan’ın performansıyla birleşseydi ne olurdu, tahmin etmek zor değil.”

Orkun Ün: “Ben çok utanıyorum ya. Tan, Harbiye serüvenine başladığında yaz başıydı ve ben “Bu konser alanı nasıl doluyor, bedava bilet mi dağıtılıyor” diye yazmıştım. Tan benim için her zaman iyi bir sanatçıydı ama bana daha ufak ve kapalı salonların sanatçısı gibi gelirdi. Ardından sanki bana inat yaparmış gibi konser ardına konser verdi Tan ve hepsinde biletler 2-3 gün öncesinden tükendi. Kolay değil 16 konser vermek, kolay değil Yıldız Tilbe’yi, Tarkan’ı geride bırakmak. Helal olsun Tan’a.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu