İçlerinde besteci, söz yazarı, müzik yapımcısı, aranjör, menajer olan 1134 sanatçı, müzik yasağına karşı çıkmak için ortak bir bildiri yayınladı. Bu bildiriye Aynur Doğan, Burhan Şeşen, Bülent Ortaçgil, Cahit Berkay, Ceylan Ertem, İlhan Şeşen, Hayko Cepkin, Melek Mosso, Athena, Mor ve Ötesi, Redd gibi pek çok ünlü şarkıcı da imza attı.
Yayınlanan ortak açıklamada “Müzik susturulamaz, müzisyenler susmaz” başlığı ile şu sözlere yer verildi: “Mutluluğu ya da mutsuzluğu yasaklayabilir misiniz? Yası, hasreti, öfkeyi, umudu, coşkuyu yasalarla, yasaklarla ya da valilik kararlarıyla yok edebilir, ortadan kaldırabilir misiniz? İşte bu yüzden müziği de sanatı da yasaklayamazsınız. Olsa olsa bir konseri, bir sanat yapıtını ya da etkinliğini yasaklarsınız ve böylece sanata, müziğe, şarkılara, türkülere, stranlara engel olduğunuzu zannedersiniz. Yanılırsınız. Tarih bu yanılgılarla dolu. Yanılanlar yok olup gitti; yasakladıklarını zannettikleri türküler bin yıldır dillerde. Müziğe saldırı tümden insanlığın ruhuna saldırıdır. İki yıldır pandemi tedbirleri gerekçe gösterilerek müzisyenlere yönelik yasaklar ve kısıtlamalar, sektörde faaliyet gösteren birçok müzisyeni derin bir yoksulluğa mahkûm etti. Sanatından başka geçim kaynağı olmayan, enstrümanlarını satmak zorunda kalan, müzikle sanatla hiç ilgisi olmayan işlerle hayatta kalmaya çalışan binlerce müzisyenin sorunları, çığlıkları yazık ki bu yasakları koyanların vicdanına ulaşamadı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi de peş peşe gelen konser yasaklarıyla İktidarın sanat ve sanatçılar üzerindeki baskıları son bir ayda yeni bir boyuta geçti.”
Kanunların uygulanması gerektiğinin altı çizilen yazıya, şu cümleler eklendi: “Sanatçıların koruma altında olduğunu söyleyen yasalar günü gelecek gerçekten uygulanacak. Sanat hepimiz için. Müzik hepimiz için. Gözünüze, kalbinize, vicdanınıza indirilmiş perdeyi kaldırın. Şarkıların, dünü bugüne, bugünü yarına bağladığını; bizleri ayrıştırmadığını, aksine birleştirdiğini göreceksiniz”