Kısa adı UNESCO olan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu, 25 Ekim-10 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Genel Konferansı’nda “Bilgi ve İletişim Komisyonu” tarafından kabul edilen bir öneriyle 13 Şubat’ı “Dünya Radyo Günü” ilan etmiştir.
Bilgi ve İletişim Komisyonu’nun 6. Seansında görüşülen öneri hakkında 34 devlet, 1 Hükümetler arası Kuruluş ve 1 Sivil Toplum Kuruluşu söz alıp lehte görüş bildirerek “Dünya Radyo Günü İlanı”nın Genel Konferansa tavsiye edilmesine karar vermiş, öneri Komisyondan geldiği şekilde Genel Konferans tarafından kabul edilmiştir.
RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’DEN “DÜNYA RADYO GÜNÜ” MESAJI
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nü yayınladığı bir mesajla kutladı. Şahin ”
Radyo, dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim araçlarından biridir. Eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve aynı şekilde, doğal afet zamanlarında bilginin hayati kaynağıdır. Yüzlerini görmediğimiz ve sadece sesleriyle onları tanıdığımız, her yerde ve her zaman bir dost gibi bizimle birlikte olan ve her anımızda istediğimiz zaman yanımızda olan ve medyanın görünmeyen yüzleri olan radyolar yaşantımızın vazgeçilmezleridir.
Zaman içinde kitle iletişim araçlarında çeşitlilik meydana gelmiş olmakla beraber radyo, etkinlik ve yaygınlık bakımından önemini muhafaza etmiştir. Hâlâ etkisi, gücü, samimiyeti tartışılmayan ve çok sevilen bir iletişim aracı olmakla birlikte yalınlığıyla da geniş kitlelere ulaşarak halkın sesi olmuştur.
RATEM: RADYO VE GÜVEN
RATEM (Radyo Televizyon Meslek Birliği) de yayınladığı açıklamayla Dünya Radyo Günü’nü kutladı. Türkiye için radyo yayıncılığı en önemli altyapı gelişmelerinden birinin 2021 yılında hizmete alınan İstanbul Çamlıca Radyo Kulesi olduğunu söyledi. Bu yıl kutlanacak olan 11. Dünya Radyo Günü’nün temasının ise “Radyo ve Güven” olduğunu vurguladı.
İŞTE RATEM’İN AÇIKLAMASI!