Yakın zamanda çıkardıkları ‘Kainat’ şarkısıyla beğenileri toplayan üç yakın arkadaş Edis, Ekin Beril ve Anıl Piyancı Hürriyet Gazetesi yazarı Hakan Gence’nin sorularını yanıtladı. Üçlü arkadaşlıklarından, müzik kariyerlerinden ve hayatlarından bahsetti.
Hakan Gence, ‘Kainat’ şarkısı için nasıl bir araya geldiklerini sorarak röportaja başlıyor.
Edis: Üçümüz de eskiden beri arkadaşız. Hatta çok samimi arkadaşlarız. Birbirimizle çalışmak için de defalarca konuşmuştuk. Coca-Cola buna fırsat oldu, bizi bir araya getirdi.
Anıl Piyancı: Ekin bu şarkıyı bize ilk dinlettiği anda çok etkilendim, hemen üzerine çalışmaya başladım. Uzaktan çalışmak zorunda kalsak da çok keyifli bir süreçti.
Edis: Evet, Ekin nasıl yaptın bu şarkıyı ya?
Ekin Beril: Bir gün otururken oldu. “Hepimizin içinde patlamaya hazır bir bomba var. Bunu gizliyoruz. Onu bir an önce salmalıyız ve medenileşmeliyiz” üzerinden çıktı sözleri.
Edis: Anıl kendi söylediği bölümü plajda yazdı. Ben Londra’daydım, benim kısmımı Ekin’le birlikte Zoom’da yazdık. Hepimizin ruhuna iyi gelen bir yaz şarkısı oldu.
İnsan Doğru Bebeği Bulana Kadar Tüm Galaksileri Dolaşır
Hakan Gence, şarkıda geçen “Bebeğim senin için dolaştım tüm galaksileri” cümlesini ve hiç öyle birisi olup olmadığını soruyor.
Ekin Beril: Benim ilk aşkım olmuş olabilir. Lise 1’deydim.
Edis: Bence orada “Bebeğim” dediğimiz, tek bir kişi ya da konu değil. İnsan doğru bebeği bulana kadar tüm galaksileri dolaşır ama onu bulduğumuzu zannederek de dolaşabiliriz. Yani sürekli bir dolaşım halindeyiz (gülüyor).
Ekin Beril: Biz insanlar olarak gezegenler gibiyiz. Bir ortama girdiğimizde kimin enerjisi yüksekse insanlar onun etrafında dönmeye başlıyor. Bu kâinattaki düzenden de o kadar farklı ilerlemiyor. O yüzden bir yandan tüm galaksileri dolaşıyoruz.
Anıl Piyancı: Dolaştım ve bebeğim de oldu. Altı aylık. Bugüne kadar onun için dolaşmışım herhalde.
Hepimiz Birbirimizin Parlaması İçin Uğraşıyorduk
Hakan Gence, üçünün de farklı müzik türleriyle uğraşmasının bir zor olup olmadığını sorunca şu yanıtlar geldi:
Edis: Bu dönem için zor değil bu… Rap ve alternatif müziğin popa, pop müziğin melodik rap’e ve alternatif müziğe yaklaştığı füzyon bir dönem… O yüzden doğru bir şarkı yaptık.
Ekin Beril: Üçümüzün enerjisi o kadar iyiydi ki hepimiz birbirimizin parlaması için uğraşıyorduk. O yüzden farklı tarzlarda müzik yapan insanlar gibi hissetmedik. Hepimiz aynı şeyi yapıyorduk bence.
‘Rap Popu Öldürdü’ Söylemleri Hakkında
Edis: O tartışmalar biraz geçti artık. Bir de rap mi, pop mu, alternatif mi daha çok dinleniyor, bu müzik platformlarına ve o platformları kullananların yaş gruplarına göre değişiyor. Ama genel olarak platformlara bakınca rap ve pop arasında çok büyük bir fark olmadığını görüyorsun.
90’lı Yıllarda Doğanlar Daha Yaratıcı Ve Çılgın Bir Nesil
Hakan Gence, 90 kuşağını nasıl anlatırsınız diye sorduğunda ise şu cevaplar geliyor:
Anıl Piyancı: Teknolojinin hem olmadığı hem de çok olduğu dönemi yaşayan çılgın bir kuşak. Sokakta oynarken hayatımıza bilgisayarların girdiği, CD satılırken dijital müziğe geçtiğimiz, kayıt alınamıyorken şimdi bütün kayıt programlarına sahip olduğumuz, iki tarafı da yaşayan insanlarız. O yüzden daha yaratıcı ve çılgın bir nesil 90’lılar, biz de avantajlarını kullanıyoruz.
Ekin Beril: Bundan önce müziğe ulaşırken en endüstriyel, en görünen olana ulaşıyorduk. Şu an yapılan prodüksiyonun da tam bir önemi kalmadı.
Müzik Hayatımı Baştan Sona Değiştirdi
Anıl Piyancı: Müzik hayatımı baştan sona değiştirdi. Sokakta yaşamıyordum ama ailemin durumu iyi değildi. Sıfırdan bazı şeyleri becerdim. Hayatım 0’dan 100’e çıktı.
Ekin Beril: Benim hayata bakış açımda hiçbir şey değişmedi. Ama dışarıdan insanların beni görüş şekilleri farklılaştı. Ben hâlâ evde müzik yapan kızım.
Pandemide Normal İnsan Olmayı Hatırladım
Edis: Pandemide normal insan olduğumuzu hatırlayınca, o kadar adrenalin olmadan, kendi hayatımızı yaşayıp, evde yemek yapmaya başlayıp dostlarımla daha çok görüşünce biraz toparladığımı düşünüyorum. Pandemi şöhretin illüzyon algısını biraz götürdü.
Kaynak: Hürriyet