Kataloğunda Şehinşah, Organize, Murda, Kefo ve UMK gibi önemli sanatçıların yer aldığı Mitas Müzik kuruluşundan bu yana ilk çeyrekte 100 milyon stream sayısına ulaşmayı başarmıştı. Müzik yapımcısı ve prodüktör Furkan Yılmaz, MüzikOnair’dan Alper Ergez’e verdiği röportajda Mitas Müzik’in yakaladığı başarı, dijitalleşme ve yeni çalışmalarından bahsederek özel açıklamalarda bulundu.
1. Merhaba Furkan bey MüzikOnair’a hoş geldiniz. Öncelikle sizleri daha yakından tanıyabilmemiz için biraz kendinizden bahseder misiniz?
Merhaba, Furkan Yılmaz, 23 yaşındayım müzik aşığı, bir müzik yapımcısı ve müzik prodüktörüyüm.
2. Mitas Müzik olarak kısa süre içerisinde dijital platformlarda 100 milyon stream sayısını geride bıraktınız. Bekliyor muydunuz? Neler söylemek istersiniz?
Mitas Müzik olarak ilk çeyrekte 100 milyon dinlenme sayısını devirmeyi planlamıyorduk, bize de sürpriz oldu çok çalıştık ve başardık, ikinci çeyrekte daha iyisini yapacağımızdan şüphem yok.
3. Günümüzde dijital sektörün yaygınlaşmasıyla beraber müzik sektörünün dijital sektöre yönelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durumun sizce avantaj ve dezavantajları var mıdır?
Günümüzde dijital sektörün yaygınlaşması ile müzik sektörünün de dijitale kaymasının her ne kadar yapım şirketleri ve sanatçılar için stream sayıları, popülerlik gibi konularda artıları olsa da çok büyük bir eksi yönü var. Hızlı tüketim, bugün ülkenin en popüler isminin yaptığı bir albüm bile bir ay sonra dinleyiciler tarafından unutulup onun yerine yeni çıkan bir iş dinleniyor. Hızlı tüketim her zaman kalıcılığı azaltıp piyasada tutunmayı zorlaştırır.
4. Mitas Müzik’in kurulus sürecinden biraz bahsedebilir misiniz? Şuan şirketinizde toplam kaç sanatçı ile çalışıyorsunuz.Yeni proje ve çalışmalarınızdan biraz bahsedebilir misiniz?
Mitas Müzik çok büyük hedefler ve kendine inanmış 4 insan tarafından kuruldu. Şirketin kuruluşundan beri gece gündüz, haftasonu veya tatil demeden sürekli çalıştık, yeni sanatçılarla görüştük, yeni projeler için adımlar attık her ne kadar yorucu olsa da bizim için gördüğümüz son tablo gurur verici. Mitas Müzik olarak şuan 250 sanatçı ile çalışıyoruz ve devamlı sanatçı kataloğumuzu genişletmeye devam ediyoruz. İlk çeyrekte 1000 eseri geçtik ve ikinci çeyrekte amacımız bunun iki katını yapmak.
Müzikonair röportajına özel olarak yeni projeler ile alakalı ufak bir spoiler vereceğim. Şehinşah için yaptığımız, 127 şarkıdan oluşan ve dijitalde olmayan eski şarkılarını barındıran albümün bir benzerini ülkenin en büyük isimlerinden biri için yapacağız!
5. Bildiğiniz gibi içinde bulunduğunuz dönemle birlikte artık eskisi gibi albüm yapılmıyor, tek şarkı üzerinde ilerleniyor ve yapılan şarkılar da çok çabuk tüketiliyor. Bunun sebebini neye bağlıyorsunuz?
Dediğim gibi, hızlı tüketim aslında bunu tetikliyor. Sanatçı albüme ayıracağı vakti single projelere ayırıp daha fazla stream ve gelir elde edebiliyor. Sanatçının 10 şarkılık bir albüm yaptığını varsayarsak o albümden en az 6 şarkı tüketilmeyecek bile. Bu yüzden stratejik olarak single ve ep olarak ilerlemek daha mantıklı
6. Sosyal Medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte müzik dünyasına hergün yeni sesler katılıyor. Aralarında çok başarılı olanlarda var. Sizinde takip ettiğiniz isimler var mı? Neler söylemek istersiniz?
Tabi ki, yeni ve çok yetenekli genç sanatçı arkadaşlarım var. Bunlar arasında şuan çok popüler olan Motive, Jefe, UZI gibi isimleri severek takip etsem de henüz bu kadar popüler olmayan Kefo, Amentu, Can7, Zins gibi sanatçıları da dinliyorum, genç sanatçılar çok başarılı ve heyecanlılar.
7. Röportajımıza katılarak bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak MüzikOnair okuyucularına neler söylemek istersiniz?
Röportaj için çok teşekkür ederim, sıkı bir Müzikonair takipçisi ve okuyucusuyum. Müzikonair ile Mitas Müzik arasında da çok güzel işbirlikleri ve anlaşmalar var. Bütün Müzikonair takipçilerine sevgi ve selamlar.