Pandemi dönemindeki örgütlülük ile ilgili konuşan Harun Tekin, başkan yardımcılığını yürüttüğü MSG ve bir diğer meslek birliği MESAM’a ilişkin, ”Onlara meslek birliği denmese daha iyi olurdu. Onların görev alanları eser sahiplerinin mali haklarını korumakla sınırlı.” dedi.
Harun Tekin ayrıca MSG’nin müzisyenlerin değil, söz yazarlarının ve bestecilerin meslek birliği olduğunu kaydetti.
Ünlü müzisyen ve MSG Başkan Yardımcısı Harun Tekin, Gazete Duvar’ın Askıda Sanat isimli video haber dizisine dikkat çeken bazı açıklamalar yaptı.
İşte Harun Tekin’in açıklaması;
”MSG Müzisyenlerin Değil, Besteci ve Söz Yazarlarının…”
Müzik meslek birlikleri dediğimiz kurumlar aslında telif hakları ile ilgili kurullar. Onların görev alanları özellikle eser sahiplerinin mali haklarını korumakla sınırlı. Aslında onlara meslek birliği denmese daha iyi olurdu. İlk baştan konulan isimle alakalı bir şey. Evet, meslek birliği ama müzisyenlerin değil. Besteci ve söz yazarlarının meslek birliği MSG, MESAM.
Canlı Müzikte Örgütlenme Eksikliği Var
”MÜYORBİR yorumcuların evet ama onların da çok sınırlı bir kapasitesi var. Türkiye’de onbinlerce müzisyenden 1500 veya 2000’i. Bunların hepsi ve daha fazlası kayıtlı müzikle ilgili. Oysa kayıtlı müzik dünyası öyle ya da böyle pandemide devam ediyor. Ama canlı müzikte büyük bir kriz var bütün dünyada ve Türkiye’de. O canlı müzikle ilgili bir örgütlenme aranacaksa eğer, evet orada ciddi eksiklikler var. ”
Mahmut Çınar ve Tuğba S.’nin hazırladığı Askıda Sanat, Gazete Duvar’da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Askıda Sanat’ın ikinci bölümünde sanatçılar, yazarlar, sanatla ilgili meslek örgütlerinin temsilcileri, işletmeciler, akademisyenler ve psikiyatrlar salgının etkilerini tartışıyor.