“Üzülme” şarkısı ile müzik piyasasını sallayan Pınar Soykan, sadece MüzikOnair’dan İhsan Tekin’e konuştu.
Soykan, asıl mesleğinin anaokulu öğretmenliği olduğunu ancak yaşadığı deprem felaketi sonucu mesleğini bıraktığını söyledi. Yaşadığı bu olaylarından uzun yıllar mankenlik yapan güzel şarkıcı 8 yıl önce eğitimini aldığı müzik alanına yöneldi.
Bugün kendisi ile bir aradayız.. Pınar Soykan, tüm içtenliği ve samimiyeti ile sorularımızı cevapladı.
Pınar Soykan’a göre “Kalıcılık” nedir?
Bu sektörde kalıcı olmak o kadar kolay değil, İnsanlara kendinizi ispatlamak için; şarkılarla ve kişilikle kalıcı olmak gerekiyor. Önemli olan da bu.Hemen olacak bir şey değil. Zamanla olmalı..
“Best Model Of Turkey” adlı modellik yarışmasında ilk 16’ya kalarak bir başarıya imza attınız.
Süreç nasıl gelişti? Anlatır mısınız?
Bir mankenlik ajansına kayıtlıydım. Bana o ajanstan teklif geldi. Kabul ettim. Güzel bir deneyim olacaktı benim için. İlk önce ilk 20.. sonra da ilk 16’ya kaldım. Böylece mankenlik hayatım başlamış oldu.
Bir röportajınızda “Kalıcı olmanın yolu kalıcı şarkılardan geçer” ifadenize rastladım. Bir şarkının kalıcı olup olmadığı nasıl anlaşılıyor? Formülü nedir?
Formülü yok aslında. Bunu insanlar size göstermiş oluyor. Şarkıların mutlaka insanlar için bir anlamı olmalı. Ben de şarkıları seçerken bakıyorum, “şarkının bir anlamı var mı?” diye. Anlamsız gelen şarkıları okumuyorum.
Kalıcılık zamanla olan bir şey. Bir anda olan bir şey değil..
Son single çalışmanız “Üzülme” altyapı ve aranje olarak çok dikkat çekti. Cover parçada başarı sağlamak daha zor olmalı.. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hem zor, hem kolay aslında. Eski bir şarkıyı tekrardan güncel bir hale getiriyorsunuz. O yüzden de bazıları için kolay yol, bazıları için zor bir yol cover şarkı seçimi.
Size göre “Maneviyat” nedir?
İnsan maneviyatı benim için çok önemli. Maneviyat her zaman olmalı.
“Önyargı” kelimesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aslında çoğumuzun yaptığı şey bu. Biriyle tanıştığında, bir dizi izlediğinde, bir şarkı dinlediğinde; ön yargı illa ki oluyor. Ama sonradan baktığımızda; “Keşke bunu düşünmeseydim” diyebiliyoruz. Önyargılı olmamak gerekiyor.
İlk önce karşımızdaki insanı dinlemeli sonra karar vermeliyiz.
Türk kahvesinin insanı rahatlattığını düşünüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben de, kahvaltıdan sonra kahve içmeyi seviyorum. Günde 1 tane içiyorum. Ben keyif için içiyorum. Bir arkadaşımla sohbet havasında içmeyi seviyorum.
Zerafetin ve Güzelliğin rengi sizce nedir?
Zerafet, insanın kendisinde olan bir şey zaten.. Zerafet, Asillik.. Güzellik, kalp güzelliği benim için geçerli olan..
Oyunculuğa Bakış açınız nedir? Teklif gelse değerlendirir misiniz?
Oyunculuk dersleri ben daha önce aldım. Fakat o alana hiç yönelmedim. Bazen teklifte geliyor.. Ama şarkı söylemeyi daha çok seviyorum.
Müzik adına söylemek istediğiniz bir şeyler var mı? Varsa, bunları dinlemek isterim..
Müzik adına söylenecek çok şey var aslında. Müzik, çok başka bir şey; insanı hem dinlendiriyor, hem eğlendiriyor, hem hüzünlendiriyor. Müzik, artık bizim bir parçamız.
Son olarak Pınar Soykan’ın sesinden bir parça ile röportajımızı noktalıyoruz…
Röportaj: İhsan Tekin-MüzikOnair