BBC’nin yaptığı araştırmaya göre TikTok, Suriyelilerin uygulamada dilencilik için açtığı canlı yayınlardan büyük oranda gelir kazanıyor. TikTok, bu yayınlar politikalarına aykırı olmasına rağmen engel olmaması bir yana para kaynağı olarak görmeye başladı.
TikTok’ta açılan bu canlı yayınlarda Suriyeli ebeveyn ve çocuklar yer arıyor. Aileler, yayınlardan 1.000 dolar gibi yüksek miktarda bağış toplayabiliyor. TikTok ise bu paranın yüzde 69’unu alıyor. Yani aileye sadece yüzde 31 oranında bir miktar para kalıyor. Bu durumun kanıtlanası için bir BBC çalışanı Suriye’de yayın açtı. İngiltere’den diğer BBC çalışanları ise kendisine TikTok hediyelerinden gönderdi. Yayın sonunda bakıldığında gelirin büyük kısmını şirketin aldığı görüldü. İddialara göre TikTok’ta yayın açan aileler bir aracı tarafından yönetiliyor. Bu sayede yayın için destek alarak yönlendirilmeleri sağlanıyor.
TikTok’un politikalarına göre canlı yayınlarda doğrudan para talep etmek yasak. BBC tarafından yapılan şikayet üzerine şirket konu hakkında şu şekilde bir açıklama getirdi: “BBC tarafından bize sunulan bilgi ve iddialardan derin endişe duyuyoruz ve hızlı ve titiz bir şekilde harekete geçtik. Platformumuzda bu tür içeriklere izin verilmiyor ve sömürü amaçlı dilencilik konusundaki küresel politikalarımızı daha da güçlendiriyoruz”