GündemSosyal

Yapımcı Cemal Okan Filmlerle Şiddeti Normalleştiriyor Mu?

Şiddet ne yazıkki medyada, sanatta ve daha pek çok alanda normal hale getiriliyor. Toplumun kültür, etik ve kanun normlarının altına adeta bir dinamit yerleştiriyor.

Dünkü hakeme şiddet olayının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, sadece olayın sorumluları değil , şiddeti körükleyen kulüp başkanlarının, spor yorumcularının birçok kişinin de yaşanan olaylardan sorumluluğu olduğunu belirtirken son derece haklıydı. Şiddet ne yazıkki medyada, sanatta ve daha pek çok alanda normal hale getiriliyor. Toplumun kültür, etik ve kanun normlarının altına adeta bir dinamit yerleştiriyor.

Şiddet Sinema Yoluyla Üstün Bir Yetenek Gibi Sergileniyor

Spor camiasında yaşanan şiddet eylerimleri şu sıralar sinemada gösterimi süren Ölümlü Dünya 2 filmini akıllara getirdi. Gizli bir örgüte bağlı olan Mermer Ailesi’nin kiralık k.til olarak çalışması ve kendilerine gösterilen hedefleri ö.ldürmesinin mizahi bir açıdan ele alındığı filmin şiddetin ve c.nayetin normalleştirilmesine katkı sunup sunmadığı tartışılıyor.

C.nayeti Normalleştiren Film!

Taff yapımcılığındaki serinin devamı olan film, vizyonda büyük bir gişe yakalarken, senaryoda kullanılan mizah anlayışına sığmayan sahneler ve ifadeler bir güldürü unsurundan çok olumsuz örnek oluşturacak davranışlara imza atıyor. Filmdeki c.nayet sahneleri o kadar sevimli ve komik gösteriliyor ki şiddet normalleştiriliyor hatta sıradan normal halde sunuluyor. İşleri kira.lık kati.llik ve öld.rmek olan ancak bir lokanta işleterek bunu normal gösteren bir ailenin hikayesi komik bir şekilde verildiğinde şiddet toplumda olağan hale getiriliyor.

Cin.yet Süsü Efsane Chat Sahnesi (Sansürsüz)

Cemal Okan’ın sahibi olduğu Taff daha önce de C.nayet Süsü isimli bir filmin yapımcılığını üstlenmişti. Söz konusu C.nayet Süsü filminde Türk polislerinin aşağılandığı sahneler tartışma konusu olmuştu. Polisler ‘S.k beni S.k Beni’ şeklinde chat yapıyordu…

Yapımcı Cemal Okan Bu Filmleri Neden Seviyor?

Yapım şirketi aynı olan ve benzer bir şekilde ö.ldürme eylemini normalleştiren filmler Cemal Okan’ın neden sürekli bu tarz projelere ağırlık verdiğini de düşündürüyor… Mizah tavrına hiçbir şekilde sığmayan bu filmler toplum nezdinde nelere yol açabilir? Hiç düşündü mü Cemal Okan?  Bu filmler günlük hayattaki şiddeti, sağlıkta şiddeti kadına yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti körüklemiyor mu? Sayın Cemal Okan küfür ve şiddet dolu bu filmleri ticari amaç için ısrarla neden yapıyorsunuz? Elde ettiğiniz gişe hasılatıyla kızınıza bir pastane açtığınız söyleniyor.

Kapsayıcı Bir Yasa Bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’ndan rica ediyoruz. Lütfen sinema ve müzikte de şiddete özendiren, şiddeti özendiren, şiddeti normal hatta üstün bir yetenek gibi gösteren kişileri de takibe alınız. Şiddete karşı özel bir yasanın gerekliliği çok açık… Bu futbolda da sinemada da müzikte de medyada da kapsayıcı olmalı…

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu